Ballonnen met RPG gevonden in Zuid Israël

Screenshot RPG granaat onder cluster ballonnen

Palestijnen uit Gaza zijn overgestapt van ballonnen met simpele explosieven naar zwaarder materiaal. Afgelopen vrijdagavond werd in een veld bij Kibboets Ruhama een cluster ballonnen gevonden met een kop van een granaat (RPG) eraan.

Vrijdag kwamen er in totaal zes clusters van ballonnen met verdachte objecten neer in zuid Israël. Het was voor het eerst dat een dergelijk gevaarlijk explosief werd gevonden.

Een van de clusters ballonnen kwam neer op de belangrijke snelweg Route 3 in het zuiden van het land. De snelweg werd door door de politie tijdelijk gesloten, terwijl specialisten zorgden dat het explosief onschadelijk werd gemaakt.

Hoewel er nog geen meldingen zijn van letsel of schade, riep de politie het publiek op de autoriteiten te waarschuwen als ze verdachte objecten zien.

Het Home Front Command van de IDF bracht vrijdag een gedicht uit voor kinderen waarin ze worden gewaarschuwd voor de gevaren van de ballonnen die vanuit Gaza in Israël neerkomen.

De vertaling van het gedicht door Judah Ari Gross van Times of Israel:
:

Droge bladeren, gebroken takken, vliegende plastic zakken een keer, zelfs, de wind blies mijn hoed heel, heel ver. En soms brengt de wind met gevaarlijke dingen met zich mee, die van over het hek komen, ze zijn niet van mij, en ze zijn niet van een vriend, Een bal, een boek of een ballon ze kunnen een explosief zijn een die gevaarlijk is, in de vorm van een vlieger. Als we ze zien, moeten we een volwassene bellen en we moeten ons ver weg van het gebied verplaatsen. Daarnaast, Ik ben al groot en ik weet het dat je geen verdachte objecten mag aanraken dus nadat het gevaarlijke is weggenomen kunnen we terugkomen om te genieten en te spelen.

De afgelopen weken is het aantal ballonnen met explosieven aanzienlijk toegenomen omdat Hamas weet dat de IDF er nog geen oplossing tegen heeft.

Daarnaast zijn Israëlische defensieambtenaren van mening dat de over Gaza heersende terreurgroep Hamas de druk op Israël probeert te vergroten in een poging grotere concessies te verkrijgen in lopende onderhandelingen over een wapenstilstand.

Advertentie (4)