Coronavirus: Koreaanse stewardess, Iraans gezondheids- minister en in Oostenrijk en Kroatië

Koerean Air vliegtuig op Ben Gurion Airport. Foto Israel Airporst Authority

Een update van het coronavirus nu blijkt dat een Koreaanse stewardess die in Israel is geweest het virus heeft, de Iraanse minister van Gezondheid die riep dat het virus onder controle was, heeft het virus nu zelf ook, en gevallen van het coronavirus zijn gemeld in Oostenrijk en Kroatië.

Een Koreaanse stewardess die onlangs Israël en de Verenigde Staten heeft bezocht, heeft positief getest op COVID-19, melden media in Zuid-Koreaanse.

De stewardess vloog naar Ben Gurion Airport aan boord van de vlucht die ongeveer 200 Koreaanse pelgrims naar Israël bracht, van wie later later werd bevestigd dat 18 van hen het virus hadden.

Nadat zij op 16 februari Israël had verlaten, vloog de stewardess vervolgens op 21 februari naar Los Angeles en weer terug naar de luchthaven Incheon van Seoul, voordat ze werd gediagnosticeerd met het coronavirus en in quarantaine ging, volgens de nieuwswebsite van wow.co.kr.

Iran

De vice-minister van Volksgezondheid van Iran is besmet met het nieuwe coronavirus, zegt een Iraanse adviseur van de minister, te midden van een grote uitbraak in de Islamitische Republiek.

“De coronavirus-test voor de heer Harirchi, de vice-minister van Volksgezondheid die in de frontlinie was om het coronavirus te bestrijden, was positief,” zegt Alireza Vahabzadeh, een media-adviseur van de minister van Volksgezondheid, in een tweet.

Iraj Harirchi hoestte af en toe en leek gisteren te zweten tijdens een persconferentie met regeringswoordvoerder Ali Rabiei.

Oostenrijk

De Oostenrijkse openbare omroep ORF meldt dat de autoriteiten de eerste COVID-19-gevallen in het Alpenland hebben bevestigd.

ORF citeert autoriteiten in de westelijke deelstaat Tirol en zegt dat een van de twee bevestigde gevallen een persoon uit Noord-Italië betreft. Het is niet meteen duidelijk of de persoon daar onlangs is geweest.

ORF meldt dat de patiënten momenteel lichte koorts hebben en in een ziekenhuis in Innsbruck worden geïsoleerd.

Kroatie

De premier van Kroatië kondigt het eerste bevestigde geval van zijn land aan van het nieuwe coronavirus, het eerste in de Balkan.

“Er is bevestigd dat de eerste patiënt besmet was met het COVID-19-virus”, zegt premier Andrej Plenkovic op een persconferentie in een ziekenhuis in Zagreb.

De patiënt is een jonge man die ‘milde symptomen vertoont’, voegt hij eraan toe.

Advertentie (4)