Autogigant Daimler onderzoekt mogelijkheden “waste-to-plastic” voor auto onderdelen

Foto: UBQ Materials

De Duitse autogigant Daimler onderzoekt mogelijkheden om auto-onderdelen te vervaardigen van thermoplastisch materiaal, gemaakt van huishoudelijk afval. Dit in samenwerking met het Israëlische clean-techbedrijf UBQ Materials, meldt de Israëlische nieuwszender Israel21C.

Daimler is het eerste autobedrijf dat de samenwerking met UBQ Materials aangaat. UBQ Materials heeft zich gespecialiseerd in het omzetten van huishoudelijk afval in een biobased grondstof, dat plastic kan vervangen. De grondstof kan worden verwerkt tot dagelijkse goederen.

Daimler koos ervoor om samen te werken met UBQ via Plug and Play’s Startup Autobahn, een innovatieplatform dat opkomende technologieën en proefmogelijkheden verbindt met multinationale ondernemingen.

Om zijn thermoplastisch materiaal te produceren, splitst UBQ afval op in natuurlijke basiscomponenten (lignine, cellulose, suiker, vezels) en creëert het een nieuw duurzaam, composietmateriaal via een gesloten, energie-efficiënt proces dat geen water gebruikt, genereert effluenten of stoten schadelijke dampen of residuen uit.

Afgelopen november werkte UBQ Materials samen met Arcos Dorados, de grootste onafhankelijke McDonald’s franchise ter wereld. Toen ontwikkelde het Israëlische bedrijf meubels die in de restaurants komen in Zuid-Amerika.

Advertentie (4)