Gantz ontslaat top adviseur die hem ‘een bedreiging voor Israël’ noemt

De Israëlische verkiezingen van maandag 2 maart zijn niet meer ver weg en het gaat er hard aan toe. Werd Netanyahu eerst door een zestal voormalige veiligheidschefs een gevaar voor het land genoemd, is het nu Benny Gantz die door een van de top adviseurs van Blauw en Wit als een bedreiging voor Israël wordt omschreven.

De adviseur werd vrijdag door Benny Gantz ontslagen. “Mijn adviseur Israel Bachar plande een hinderlaag met gebruik van oneigenlijke middelen en fraude. Dit zullen we met juridische middelen aanpakken”. Aldus een verklaring van Blauw en Wit.

De Likud liet kort daarop in een verklaring weten dat Israel Bachar is ontslagen omdat hij de waarheid zou spreken.

In de opname uitgezonden door Channel 12 op donderdag is te horen hoe Bachar met een onbekende kennis over Gantz praat. Hierin bespreekt hij ook de mening van Blauw en Wit Knessetlid Omer Yankelevich over Gantz.

“Zij [Yankelevich] zegt dat hij [Gantz] dom is en een compleet niemand. Volgens haar kan hij geen premier zijn” zei Bachar.

Wanneer de kennis suggereert dat Gantz een aanval op Iran probeert te voorkomen zegt Bachar, ‘dat weet ik.’

“Wat weet jij?” vraagt ​​de kennis.

“Dat hij [Gantz] niet de moed heeft om Iran aan te vallen,” zegt Bachar.

“Omdat dat het karakter van de man is?”

“Omdat dat de man is”, zegt Bachar. Hij voegt er aan toe dat de weigering van de voormalige legerchef om toestemming te geven voor een ​​aanval op Iran ​​”een bedreiging voor het volk Israël is”.

Channel 12 meldde dat Bachar ondanks zijn functie als topadviseur voor de verkiezingscampagne van Blauw en Wit, Gantz al geruime tijd in diskrediet bracht.

Advertentie (4)