Geen treinen, scholen en openbare gebouwen in zuid Israel gesloten.

Ter illustratie. Screenshot

Het IDF Home Front Command heeft maandag nieuwe richtlijnen uitgegeven voor inwoners van Zuid-Israël in het licht van aanhoudende raketaanvallen vanuit de Gazastrook en bezorgdheid over mogelijk antitankvuur.

Na de raketten barrages uit Gaza en daarop volgende aanvallen op doelen van de Islamic Jihad zijn onderwijsinstellingen vandaag gesloten in de steden Ashkelon, Netivot en Sderot, evenals in de regionale raden van Hof Ashkelon, Eshkol, Sdot HaNegev en Sha’ar HaNegev. Hierdoor zitten 65.000 scholieren en studenten gedwongen thuis.

Ook werden examens opgeschort aan het Sapir College, Ashkelon College en het Hamdat HaDarom Academic College.

De treinen tussen Ashkelon en Be’er Sheva rijden niet en de treinstations in Sderot, Ofakim en Netivot werden gesloten, treinen van Ra’anana naar Be’er Sheva stoppen bij station Ashkelon waar passagiers naar Be’er Sheva de opdracht kregen om over te stappen en de oostelijke lijn te gebruiken die door Lod, Kiryat Gat en Lehavim-Rahat gaat.

Wegen waren ook afgesloten in het gebied rond de Gazastrook en de IDF heeft bestuurders verboden hun voertuigen te stoppen bij het gebruik van andere routes.

Zo is Route 4 afgesloten van Zikim Junction naar de toegang van Nativ HaAsara; Route 34 werd geblokkeerd van Yad Mordechai Junction naar Ibim, en Road 232 is gesloten van Mefalsim Junction naar de Kfar Gaza-splitsing. Het strand van Zikim is ook gesloten voor bezoekers.

De kantoren van de Bevolking en Immigratie Autoriteit in Netivot en Sderot blijven ook gesloten en de bezoeken aan de kantoren van de gemeenten Rahat en Ashkelon zijn alleen op afspraak te bezoeken.

Het Home Front Command heeft ook verklaard dat massa-evenementen in het gebied alleen kunnen plaatsvinden in gesloten gebouwen en in aantal beperkt moeten zijn tot 300 personen.

Mensen mogen ook alleen naar het werk gaan als het gebouw een beschermde ruimte heeft die binnen de gestelde tijd kan worden bereikt. De rest van het land kent geen beperkingen.

Advertentie (4)