Israëlische mobiliteits-app Moovit wordt nu in 100 landen gebruikt

Foto: Moovit

De Israeliësche mobiliteits-app Moovit zet zijn wereldwijde expansie voort en biedt nu zijn stedelijke mobiliteitsdienst in totaal 100 landen aan, heeft het bedrijf aangekondigd.

De Moovit-app en-website, die in 2011 werden gelanceerd, helpen individuen bij het plannen en navigeren door stedelijke gebieden met alle beschikbare manieren van openbaar vervoer. Het bedrijf zegt dat het tot nu toe meer dan 720 miljoen gebruikers heeft bediend in meer dan 3.100 steden, verspreid over zes continenten.

Moovit gebruikt dagelijks tot zes miljard anonieme datapunten, zegt het bedrijf, “om toe te voegen aan ‘s werelds grootste repository van transit- en stedelijke mobiliteitsgegevens.”

Naast de populaire app biedt het bedrijf ook analyseplatforms aan steden en bedrijven aan, waardoor de planning en activiteiten voor bewoners en werknemers geoptimaliseerd zijn.

“Stedelijke mobiliteit is de levensader van banen, gezondheidszorg en onderwijs, dus we zijn zo trots dat Moovit over enkele jaren nu service biedt aan miljoenen gebruikers in 100 landen, waardoor ze met vertrouwen en gemak van A naar B kunnen komen, “Zei mede-oprichter en CEO van Moovit, Nir Erez.

“We zijn enorm gegroeid, van het aanbieden van een consumenten-app tot het nu in licentie geven van een veelvoud van MaaS-oplossingen aan steden, overheden en doorvoerbureaus. We zijn ook blij dat Uber, Microsoft en Cubic Moovit’s hoogwaardige MaaS-platform kiezen om hun mobiliteitsaanbod te versterken.

Eerder deze maand kondigde Moovit de bèta-release van Way Finder aan, een AR-functie (augmented reality) die digitale aanwijzingen weergeeft bovenop het camerabeeld van de smartphone om de gebruikersnavigatie te verbeteren. De functie, aanvankelijk uitgerold naar iOS-gebruikers, helpt passagiers bij het vinden van bushaltes en metro-ingangen.

Toekomstige mogelijkheden, zei het bedrijf, omvatten het begeleiden van gebruikers naar taxi-locaties en locaties waar deel scooters en fietsen staan.

De Moovit app is de downloaden voor Android en I-Phone.

Advertentie (4)