IAF doodt Syrische generaal majoor

Screenshot YouTube VOA News

Verschillende bronnen, waaronder Charles Lister van het Middle East Institute, melden dat de Israëlische luchtmacht afgelopen donderdag generaal majoor İsmail Badran zou hebben gedood. Dit maakt hem de hoogste officier van het Syrische regime die sinds 2011 door de IAF om het leven is gebracht.

Donderdag ochtend voerde de IAF twee luchtaanvallen uit waarin 23 pro-Iraanse strijders bij verschillende doelen in Syrië werden gedood.

Israel Hayom schrijft dat Israëlische gevechtsvliegtuigen vanuit het luchtruim van Zuid-Libanon en de Golan in twee golven gronddoelraketten afvuurden. Daarbij werden Iraanse milities van de 91ste divisie bij de al-Kaswa getroffen, de 75ste divisie gelegerd bij Damascus en de luchtbasis Mezza. Ook werd een wetenschappelijk onderzoekscentrum in de omgeving van Damascus onder vuur genomen.

Het Syrische staats-persagentschap SANA meldt dat de meeste raketten onderschept werden voordat de doelen konden worden bereikt. Er werden slechts enkele gewonden gemeld en materiële schade.

Genraal majoor İsmail Badran was de bevelhebber van de luchtbasis Mezza.

Advertentie (4)