Israel plaatst 200 Zuid-Koreaanse toeristen in quarantaine op legerbasis

Inwoners Har Gilo blokkeren de toegang tot hun buurt.

UPDATE 20.40 uur. Na protesten van bewoners Har Gilo heeft regering besloten de groep van 200 Zuid Koreanen ergens op Ben Gurion Airport onder te brengen.

De Israel Defense Forces bereidt zich voor om ongeveer 200 bezoekers uit Zuid-Korea in quarantaine te plaatsen op een militaire basis in Har Gilo in de buurt van Jeruzalem, uit angst voor een uitbraak van coronavirus.

De beslissing komt nadat 18 Zuid-Koreaanse pelgrims die onlangs Israël bezochten, bij thuiskomst positief waren getest op het virus.

Het ministerie van volksgezondheid coördineert de quarantaine van de 200 met de Nationale Veiligheidsraad, die belast is met de samenwerking met overheidsinstanties om het coronavirus aan te pakken.

De quarantaine moest aanvankelijk plaatsvinden op een recreatieterrein in de zuidelijke stad Ashkelon, maar werd in het weekend veranderd in de basis in de nederzetting Har Gilo.

Tijdens de quarantaineperiode zullen er geen IDF-soldaten op de basis zijn.

De beslissing leidde tot een protest van de lokale inwoners van Har Gilo, die uit protest de straat op gingen, wegen blokkeren en eisen dat minister van Defensie Naftali Bennett de ‘gevaarlijke en onredelijke beslissing’ annuleerde.

“We ontdekten toevallig de IDF-intentie om een ​​medische isolatiefaciliteit te creëren in het hart van een civiele nederzetting,” zei Gush Etzion, regionaal gemeenteraadslid Shlomo Neeman.

“Dit is absoluut niet mogelijk. Zelfs als er een onmiddellijke behandeling van het virus nodig was, kan dit besluit niet achter de rug van civiele ambtenaren worden genomen. De basis van Kirya in Tel Aviv is ook een militaire faciliteit, dus waarom zou je daar geen quarantaine opzetten? ?” hij zei. “We eisen dat besluitvormers deze beslissing onmiddellijk opschorten en een dialoog aangaan met de lokale overheid zoals gebruikelijk. We zijn niemand”s achtertuin en we zullen hen niet binnen onze gemeenschap laten werken.”

Ondertussen zei minister van Onderwijs Rafi Peretz zondag dat hij van plan is om studentenreizen naar Polen te stoppen als onderdeel van Holocaust educatie vanwege de coronavirus-schrik, meldde Channel 12.

Tienduizenden Israëlische studenten nemen elk jaar deel aan deze expedities, waarvan de meeste de reis maken in de lente en de zomer. Volgens Channel 12 werd de beslissing vooral veroorzaakt door de uitbraak van het virus in Italië in de afgelopen dagen.

Advertentie (4)