Israëlische straaljager schiet drone uit Gaza neer

IAF F-15. Foto IDF

De grenzen waren net weer open toen donderdagochtend rond 11 uur een drone werd waargenomen die zich vanuit Gaza richting Israël bewoog.

De drone vloog “op een ongebruikelijke manier” westwaarts over de Middellandse Zee. Aldus het Israëlische leger. Er werd niet aangeven of de drone was uitgerust met explosieven of gevaarlijke materialen.

Het onbemande vehikel vloog op ruim 500 meter hoogte en ongeveer 10 km van de kust boven zee. Vlak voor 11 uur werd het door een een Israëlische F15-jet geraakt.

Over het algemeen bemoeit het Israëlische leger zich niet met drones die over de Gazastrook vliegen tenzij ze de grens naderen of op bijzonder grote hoogten vliegen. In oktober en november vorig jaar schoot het leger drie drones neer in afzonderlijke incidenten.