Israëlische reiziger uit Italië besmet met het Coronavirus

MDA hulpverleners. Foto MDA

Het Israëlische ministerie van Gezondheid heeft meegedeeld dat een Israëlische man die vier dagen geleden terugkeerde van een bezoek aan Italië besmet is met het Coronavirus.

De man is niet geïdentificeerd, maar gezondheidsambtenaren zeggen dat hij naar de speciale quarantaine eenheid van het Sheba Medical Center in Tel Hashomer is gebracht.

Prof. Sigal Sadetsky van het ministerie van Gezondheid zei dat er contact wordt opgenomen met iedereen met wie de reiziger uit Italië sinds zijn terugkeer in Israël in contact is geweest.

Ze voegde eraan toe dat iedereen die afgelopen zondag met El Al LY 382 vanuit Milaan naar Israël vloog, onmiddellijk 14 dagen thuis in quarantaine moet gaan.

Italië is het eerste Europese land dat zal worden toegevoegd aan de lijst met landen waarvan reizigers zonder Israëlische nationaliteit niet in Israël worden toegelaten. Deze lijst bestaat verder uit Hong Kong, Macau, China, Japan, Singapore en Thailand.

Israëliërs die uit die landen terugkomen moeten 14 dagen thuis in quarantaine gaan.

Na de beslissing om reizigers uit Italië niet meer toe te laten werden Israëlische passagiers van een vlucht uit Bergamo na de landing donderdagmiddag uit het toestel gehaald en in quarantaine geplaatst. Het vliegtuig met 119 passagiers hoofdzakelijk uit Italië werd teruggestuurd.

Advertentie (4)