Israëlische hightech sector heeft 18.500 banen beschikbaar

Screenshot YouTube

De vraag naar werknemers in de hightech sector blijft het aanbod overtreffen. Er zijn naar schatting 18.500 banen beschikbaar zijn waar geen werknemers voor worden gevonden blijkt uit een recente studie.

Aan het einde van 2019 waren ongeveer 321.000 Israëli’s werkzaam in de Israëlische hightech industrie. Dit is een toename van 8% en goed voor 9,2% van alle werknemers in Israël. Dit blijkt uit de jaarlijkse studie die woensdag werd gepubliceerd Start-Up Nation Central en de Israel Innovation Authority.

Ongeveer 40% van de niet-ingevulde functies hebben betrekking op software en productinfrastructuur. Cyber en algoritme / datawetenschappers vertegenwoordigden respectievelijk 7% en 4% van de werkgelegenheidskloof.

“Een positieve trend is dat de vraag naar Israëlische producten en knowhow in een relatief hoog tempo blijft groeien,” vertelde prof. Eugene Kandel, CEO van de non-profit Start-Up Nation Central. “Het minder goede nieuws is dat de vraag het aanbod nog steeds overtreft. De open posities zijn een indicatie van zowel het tekort als de groeiende vraag.”

Het gemiddelde salaris in de hightech industrie in 2018, voor zowel hightech als niet-technische rollen bedroeg NIS 22.479 (€ 6.010) per maand. De rest van de economie moet het met een gemiddelde van NIS 9.345 (€ 2.500) per maand doen.

Een indicatie van de hoge vraag bleek uit een analyse van adviesbureau Zviran over de meest gewilde hightech beroepen, salaris en premies. Deze kunnen variëren tussen de 1,5% tot 8,6% voor nieuw aangeworven werknemers.

Ook veranderd 10% van de werknemers in de hightech industrie regelmatig van baan omdat het niet moeilijk is beter betaalde banen te vinden

Steeds meer Israëlische bedrijven worden geconfronteerd met een tekort aan werknemers. De oplossing is om werkt te outsourcen naar andere landen in Azië zoals India en Oekraïne en Bulgarije.

Tussen 2017 en 2019 nam het aandeel Arabische werknemers in de hightech industrie toe tot 9% van het totaal.

Om het personeelstekort enigszins te verlichten worden studenten geadviseerd te gaan werken tijdens hun studie.

Advertentie (4)