Israëlische verslaggever mee met IDF tijdens zoektocht naar terrorist (video)

IDF-troepen op zoek naar terroristen die de schietaanval in de buurt van Dolev hebben gepleegd<br /> (fotocredit: IDF SPOKESPERSON’S UNIT)

Na een zoektocht van 10 dagen is het lichaam gevonden van de Palestijn die eerder deze maand bij nederzetting Dolev op Israëlische soldaten heeft geschoten. Volgens het leger is hij vermoedelijk overleden aan een bij de schietpartij opgelopen schotwond.

Nir Dvori van Channel 12 volgde de 10-daagse klopjacht. Hij maakte een video terwijl ze de terrorist opspoorden.

Dinsdag publiceerde Channel 12 het verslag van Dvori waarin hij beschrijft hoe de soldaten manoeuvreerden tussen binnenplaatsen, verlaten pakhuizen en verborgen grotten. De soldaten ondervroegen inwoners van een dorp in de buurt van Ramallah.

“Tijdens een van de zoektochten vuurden inwoners vuurwerk af op de Israëlische soldaten in een poging om de operatie te verstoren,” beschreef Dvori.

Naarmate de dagen voorbijgingen werd het steeds duidelijker dat de terrorist niet gevlucht was maar kort na de aanval was gestorven.

Naar zijn lichaam werd gezocht samen met spoorzoekers en leden van de eenheid voor vermiste persoon. De Palestijn werd uiteindelijk gevonden in een wirwar van planten op slechts honderden meters van de plaats van de aanval. Hij had een M-16 geweer bij zich en een pistool.

“Waarschijnlijk is de terrorist neergeschoten door de soldaten. Daarbij raakte hij gewond, verborg zich en stierf aan zijn verwondingen,” beschreef Channel 12.

IDF-soldaten zijn momenteel alert in het gebied, omdat de situatie politiek geladen blijft sinds de onthulling van Trump’s vredesplan eind vorige maand.

Advertentie (4)