Niet besmette Israelis op Diamond Princess komen vrijdag in Israël terug

Diamond Princess. Screenshot YouTube

Israëli’s in quarantaine op het cruiseschip Diamond Princess vanwege de verspreiding van het Coronavirus vertrekken donderdag naar Israël nadat met de Japanse autoriteiten is afgesproken dat ze rechtstreeks naar een vliegtuig worden gebracht dat hen naar huis terug zal vliegen. Verwacht wordt dat ze vrijdagochtend in Israel aankomen waarna ze meteen in quarantaine worden geplaatst in het Sheba Medical Center in Tel HaShomer.

De passagiers worden eerst nog getest om er zeker van te zijn dat ze niet besmet zijn met het dodelijke virus en degenen die negatief worden getest, mogen het schip verlaten, zei het Israelische ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

Passagiers ontvangen een speciale vergunning waarmee ze rechtstreeks naar de jet kunnen reizen, die door verschillende particuliere verzekeringsmaatschappijen is gecharterd om de Israëliërs terug naar het land te brengen.

Tot nu toe is bij drie Israëlische staatsburgers aan boord van het schip dat is aangemeerd in de haven van Yokohama nabij Tokio de diagnose coronavirus gesteld. Ze werden in het ziekenhuis opgenomen in Japan en zouden milde symptomen van de ziekte hebben, waarvan het aantal sterfgevallen nog iedere dag toeneemt.

Er zijn nog 12 Israëli’s op het schip waarvan tot nu toe niet bekend is dat ze de ziekte hebben opgelopen.

Dinsdag bezocht de Israëlische consul in Japan Revital Ben Naim en de Israëlische infectieziekte-expert Ran Nir-Paz de twee militaire ziekenhuizen waar de geïnfecteerde Israëliërs worden behandeld terwijl ze geïsoleerd worden gehouden, een echtpaar op de ene locatie en een man op de andere, en sprak met hen telefonisch, zei het ministerie in een verklaring.

Nir-Paz meldde dat de Israëli’s “kennelijk in milde toestand” zijn en een goede behandeling krijgen door Japanse medische teams.

Het ministerie van volksgezondheid stuurde Nir-Paz van het Hadassah Medical Center in Jeruzalem naar Japan om de geïnfecteerde Israëli’s te controleren.

Minister van Volksgezondheid Yaakov Litzman droeg het Sheba Medical Center in Tel Hashomer op zich voor te bereiden op de komst van de Israëliërs die meteen in quarantaine worden gebracht na hun aankomst in het land. Ze zullen worden verpleegd in een aparte eenheid en gecontroleerd door medisch personeel dat uitsluitend voor dat doel is toegewezen, voegde het ministerie toe.

Advertentie (4)