Abbas:’het maakt mij gelukkig als ik zie hoe Palestijnse meisjes Israelische troepen in elkaar slaan’

Screenshot YouTube

De president van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, zei op 1 maart dat het zien van Palestijnse meisjes die Israëlische troepen aanvallen “zijn hart met vreugde vervult.” (in de video op 3.30)

Abbas prees de protesten van februari tegen het Mideast-plan die zijn vrijgegeven door de Amerikaanse president Donald Trump en zei, volgens een vertaling van de waakhond het Middle East Media Research Institute , dat hij vrouwen in de voorhoede van de protesten wilde zien.

“De vrouwen moeten vooraan staan ​​bij de protesten,” zei Abbas. “Het zien van de meisjes die een politieman of een soldaat in elkaar slaan, vervult mijn hart echt met vreugde. Dit is hoe we willen dat ons vreedzame verzet van de bevolking is. Dit is onze manier om onze vijanden te overwinnen. “

In de dagen na de release van het plan, waarop hevige kritiek van Palestijnse leiders werd ontvangen, waren er dagelijkse demonstraties in verschillende hotspots op de Westelijke Jordaanoever, die in sommige gevallen rellen werden waarbij met stenen en molotovcocktails naar Israëlische strijdkrachten en civiele voertuigen werd gegooid.

Abbas gebruikte ook zijn toespraak, uitgezonden op Palestina TV op 1 maart, om vakbonden op de Westelijke Jordaanoever te bekritiseren voor de stakingen.

“Ik kan hun oorspronkelijke salaris niet betalen, dus hoe verwachten ze dat ik een loonsverhoging betaal?” zei Abbas.

Advertentie (4)