Eerste corona test drive-through in Tel Aviv geopend

De MDA drive-through in Tel Aviv. Foto MDA

Magein David Adom (MDA) heeft vrijdag de eerste zogenaamde drive-through test faciliteit in Tel Aviv geopend, ook in Jeruzalem, Haifa en andere steden zal een dergelijke test faciliteit worden geopend.

Om een ​​test aan te vragen, moeten mensen die vermoeden dat ze besmet zijn met het coronavirus contact opnemen met MDA, die alle aanvragen ter goedkeuring doorstuurt naar een arts.

Na goedkeuring voor een test ontvangt de mogelijk geïnfecteerde persoon een afspraaktijd en moet hij medische formulieren invullen die via sms naar hem zijn verzonden.

De persoon ontvangt vervolgens een QR-code op zijn telefoon en moet op het geplande tijdstip voor de test naar de faciliteit komen in een privévoertuig met gesloten ramen. Bij aankomst presenteren ze hun QR-code door het gesloten autoraam bij de eerste tent en gaan dan naar de tweede tent, waar ze hun raam openen.

Speekseltest. Foto MDA

Een MDA-medicus in volledig beschermende uitrusting neemt met een wattenstaafje wat speeksel uit de mond van de persoon en brengt het vervolgens over naar een gekoelde container voordat het naar een laboratorium wordt verzonden.

De chauffeur sluit dan de autoruiten en keert terug naar huis. MDA benadrukte dat niemand hun voertuig mag verlaten of de ramen mag openen, tenzij op aanwijzing van een van de dokters in de faciliteit.

Door deze drive-through mogelijkheid worden artsen en ziekenhuizen ontlast en is het risico dat de persoon anderen op straat besmet kleiner geworden.

Advertentie (4)