El Al haalt gestrande Israëliërs uit Australië en Nieuw Zeeland op

Ter Illustratie. Foto Screenshot YouTube

Op verzoek van het ministerie van Buitenlandse zaken heeft El Al besloten om twee extra commerciële vluchten uit te voeren naar Nieuw-Zeeland en naar Australië om Israëlische toeristen op te halen die daar zijn gestrand.

“In deze landen is de grootste concentratie Israëliërs aanwezig die graag naar huis terug wil keren”, zegt het ministerie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de afgelopen weken samengewerkt met verschillende luchtvaartmaatschappijen en buitenlandse regeringen om duizenden backpackers terug te brengen naar Israël.

Op maandag zijn twee vluchten vanuit India en Thailand met honderden Israëliërs op Ben-Gurion Airport geland.

“Vanaf het begin van de coronavirus crisis heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bewezen dat het alles in het werk zal stellen om elke Israëliër die terug naar huis wil komen te repatriëren”, zegt minister van Buitenlandse Zaken Israel Katz. “Dit is de centrale missie van onze diplomaten over de hele wereld en van degenen die in Israël werken.”

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken blijven vanaf morgen slechts 2.151 Israëlische toeristen die terug naar Israël willen komen in het buitenland vastzitten.