Gedwongen door het coronavirus trouwt een stel binnen 24 uur in Israel

Nina Abrahams en Amit Bigler zijn getrouwd nadat ze hun huwelijksplannen volledig hadden gewijzigd vanwege de uitbraak van het coronavirus foto Nadav CJ-fotograaf via JTA ( https://www.nadavcj.com/en/home/ )

Nina Abrahams en Amit Bigler wisten dat de coronavirus pandemie een impact zou hebben op hun bruiloft, die al in Israël stond gepland, ver van hun huis in New York, schrijft JTA.

Maar ze hadden niet verwacht dat hun gastenlijst zou afnemen van 330 naar ongeveer 20 gasten – en dat die 20 gasten de ceremonie in in twee groepen van 10 zouden bijwonen, zodat er niet meer dan 10 gasten tegelijkertijd aanwezig waren, vanwege het verbod op bijeenkomsten van d=meer dan 10 personen in Israel.

Maar in tegenstelling to wat vele anderen stellen doen, om hun bruiloft uit te stellen tot er betere tijden komen, besloten Nina en Amit om binnen 24 uur hun bruiloft te laten plaatsvinden.

‘We wilden gewoon samen zijn’, vertelde Abrahams een dag na haar huwelijk telefonisch aan het Jewish Telegraphic Agency.

Maar hun plannen uitvoeren was allesbehalve eenvoudig. Ze hadden elk detail voor hun ceremonie en feest op 23 maart gecoördineerd met hun locatie, Ella, in de Israëlische stad Ness Ziona. En ze hielden vast aan die plannen, zelfs toen duidelijk werd dat hun 70 gasten uit het buitenland, waaronder de broers en zussen van Abrahams, niet aanwezig konden zijn.

Maar op zaterdagavond, meer dan een week voor hun trouwdatum, kondigde Israël aan dat het bijeenkomsten van meer dan tien mensen zou verbieden. Het paar besloot dat ze niet langer konden wachten.

Geen kus zegt Nina foto Nadav CJ fotograaf via JTA ( https://www.nadavcj.com/en/home/ )

Abrahams, die in het Israëlische leger diende voordat ze terugkeerde naar haar geboortestad New York, haastte zich naar het mikvah om een ​​rituele onderdompeling te doen die traditioneel wordt gedaan voorafgaand aan een Joodse huwelijks voltrekking.

Vervolgens reden zij en Bigler midden in de nacht door Israël op zoek naar een plek in de buitenlucht. Maar opeens realiseerden ze zich dat de oom van Bigler, die in de stad Gedera woont, een achtertuin had waar ze het konden laten plaatsvinden.

Catering en DJ-arrangementen waren niet mogelijk, dus toen het paar op het laatste moment papierwerk invulde, haalden familieleden fruit, kaas, gebak en sandwiches bij nabijgelegen supermarkt op. Bigler’s moeder vond een saxofonist om tijdens de huwelijksceremonie te spelen. Het paar haastte zich vervolgens om zich klaar te maken en foto’s te laten maken voordat de ceremonie plaatsvond, in minder dan 24 uur nadat ze hadden besloten het te laten gebeuren.

‘Hoewel er zoveel werden gemist, was de bruiloft intiem, zinvol en mooi’, schreef de moeder van de bruid, Miriam Abrahams, over de ervaring. Zij en haar man waren slechts enkele dagen voordat het land besloot tot een 14-daagse quarantaine voor iedereen die uit het buitenland arriveerde, in Israël aangekomen.

Nina en Amit, voegde ze eraan toe, ‘zijn kalm en positief gebleven en hebben citroenen in limonana veranderd!’

Het echtpaar, dat elkaar in 2018 ontmoette via de dating-app JSwipe , vond inderdaad een zilveren randje in de kleine opkomst.

“We zijn allebei verlegen mensen”, zei Abrahams, “dus we waren allebei ook blij en een beetje opgelucht dat we niet zoiets groots hadden.”