Nieuw koosjer recept ‘gegrilde kip koteletten met zoete rozemarijn’

Gegrilde kip koteletten. Foto Kosher.com

Laten het makkelijk houden maar wel lekker, deze week. Het nieuwe koosjere recept van Kosher.com is te lekker en geeft je een ‘boost’ in deze coronavirus tijden.

Gegrilde kip koteletten met zoete rozemarijn, is simpel om te maken en je likt je vingers er bij af.

Ingrediënten

2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn

3 teentjes knoflook, fijngehakt

1 theelepel gerookte paprika

schil van 1 citroen

1/2 theelepel zeezout

versgemalen peper

4 kippenborsten zonder botten, zonder vel, elk in tweeën gesneden tot 2 koteletten

1 theelepel Dijon-mosterd

1 eetlepel dadels

1/4 kopje extra virgin olijfolie

Bereidingswijze

Meng mosterd, dadels, olie, rozemarijn, knoflook, rokerige paprika, citroenschil, zout en peper. Verspreid over kip en laat het geheel maximaal een uur marineren

Grill in grillpan op middelhoog vuur ( of onder de grill op 200*C), draai om wanneer de randen wit worden en de kip er enigszins ondoorzichtig uitziet. Gebruik eventueel een vleesthermometer om te controleren op gaarheid.