Het coronavirus kan trouwen bij de Klaagmuur niet tegenhouden

Uitzicht vanaf het terras familie Weisberg. Screenshot Facebook

Sinds in Israel een verbod geldt op openbare bijeenkomsten van meer dan 10 personen, hebben velen moeten besluiten om hun voorgenomen bruiloft uit te stellen. Er is echter een vrouw in Jeruzalem die aanstaande bruidsparen de helpende hand aanreikt door hen een top locatie voor hun bruiloft aan te bieden.

En dat is niet voor het eerst. Veel Jeruzalemse stellen hebben zich verloofd op het balkon van de familie Weisberg met uitzicht op de Klaagmuur en de Tempelberg. De traditie is jaren geleden begonnen door de vorige bewoners en de Weisbergs besloten deze traditie voort te zetten sinds ze twee jaar geleden in het huis kwamen wonen.

Maar jl zondag, toen de regels van het Ministerie van Volksgezondheid van kracht werden en de bijeenkomsten tot 10 personen werden beperkt, ging Chaya Weisberg een stap verder.

‘Ken je een stel dat hun bruiloft moest annuleren vanwege de beperkingen door het coronavirus? Laat ze alsjeblieft weten dat ze op onze veranda gratis kunnen trouwen en een gezelschap van tien mensen kunnen meenemen ”, aldus luidde haar Facebookpost.

De moeder van acht kinderen legt aan ISRAEL21c uit dat het onderwerp huwelijk haar nauw aan het hart ligt. Ze is betrokken bij matchmaking en haar familie laat graag aanstaande bruidegoms de vraag op hun balkon stellen.

‘Ik had het gevoel dat als stellen de kans kregen om hier te trouwen, ze misschien hun huwelijk niet zouden uitstellen’, zegt ze. ‘Als je de juiste plek vindt, moet je ervoor gaan – en ik wil mensen hierbij helpen.’

Know a couple who had to cancel their wedding due to coronavirus restrictions? Please let them know that they can get married with a party of 10 on our porch overlooking the kotel and har habayit for free.

Geplaatst door Chaya Weisberg op Zondag 15 maart 2020

Op dinsdag heeft een stel hun huwelijk gepland voor komende zondag op het Weisberg-balkon en komen er nog drie stellen langs om het te bekijken.

Weisberg vraagt ​​alleen dat de regels worden gehandhaafd (“Het totale aantal, inclusief fotograaf, kan maximaal 20 zijn omdat we de helft buiten en de helft binnen kunnen hebben”) en dat de bruiloftsgasten elk oppervlak grondig reinigen voordat ze vertrekken.

Weisberg ziet haar gebaar als een vorm van terugbetaling.

Toen ze 17 jaar geleden verloofd was, was ze een student zonder gezin in Israël. Toch werden zij en haar verloofde door Estee Yarmish, een vrouw uit Jeruzalem die door de jaren heen gratis feesten voor honderden stellen heeft georganiseerd, getrakteerd op een verlovingsfeest voor 100 personen.

‘Ze deed het gewoon uit liefde. Wat ik aanbied, is niets vergeleken daarmee ”, zegt Weisberg.

Advertentie (4)