IDF elite eenheid werkt aan de ontwikkeling medische apparatuur en beschermende uitrusting

Een soldaat van de technologie-eenheid van de militaire inlichtingendienst werkt aan een project om CPAP-machines om te zetten in ventilatoren om de coronavirus pandemie te helpen bestrijden. Foto: Israel Defense Forces

Een militaire technologische elite eenheid van het Israëlische leger werkt aan de ontwikkeling van beschermende uitrusting en geïmproviseerde medische apparatuur om gezondheidswerkers bij te staan het coronavirus te bestrijden.

De 81ste Technologische eenheid van de Israëlische militaire inlichtingendienst (AMAN) richt zich op het aanpakken van een aantal belangrijke kwesties zoals ventilatoren, beschermende uitrusting en verbeterde gegevensverzameling.

De eenheid is op zoek gegaan naar een manier om eenvoudige ademhalingsapparatuur, bekend als CPAP-machines, in te zetten als ventilatoren. Deze zijn schaars en zullen naar verwachting hard nodig zijn naarmate het aantal patiënten wat getroffen is door het coronavirus toeneemt.

“Op dit moment wordt er een prototype gemaakt om het te bestuderen en een manier te vinden voor een bredere ontwikkeling”, aldus de IDF.

De soldaten ontwikkelen ook nieuwe beschermende maskers en andere uitrusting voor medische professionals in het licht van een tekort in Israël. De eenheid kan tot 1.000 maskers per dag te produceren voor gebruik van militaire- en medische teams.

Soldaten van de technologie-eenheid van de militaire inlichtingendienst werken aan het installeren van veiligheidsuitrusting in een ambulance om chauffeurs te beschermen tegen het coronavirus. Foto : Israel Defense Forces

Bovendien hebben ze een manier gecreëerd om de voorstoel van ambulances en bestelwagens af ​​te sluiten, zodat de bestuurder een geen risico loopt het virus op te lopen bij het vervoer van met het coronavirus besmette patiënten. Tot dusver zijn er 50 van dergelijke schermen vervaardigd.

De inlichtingeneenheid heeft ook gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe applicatie om de gegevens van de duizenden controles, die dagelijks op mogelijke dragers van het coronavirus wordt uitgevoerd, beter te beheren.

“We zitten midden van een nationale en internationale gebeurtenis van grote omvang. Als commandanten van een toonaangevende en geavanceerde technologische eenheid is het onze verantwoordelijkheid om de autoriteiten te helpen een antwoord te vinden op de huidige uitdagingen ‘, zei de commandant van de eenheid, die alleen kan worden geïdentificeerd aan de hand van zijn rang en eerste Hebreeuwse initiaal, Kolonel “Lamed.”

Advertentie (4)