IDF voorkomt aanval van sluipschutters op de Golan

Het door de IDF vernielde voertuig. Foto Screenshot

Het Israëlische leger heeft maandag een aanval van sluipschutters aan de Syrische grens op de Golan-hoogvlakte voorkomen. Israëlische troepen identificeerden een voertuig dat betrokken was bij het incident en openden het vuur. Ook de Israëlische luchtmacht werd ingezet.

De schermutseling vond plaats in de Quneitra regio van de gedemilitariseerde zone tussen Israël en Syrië. Dit was de meest recente aanval in een serie grensoverschrijdende botsingen in het gebied.

“Kort geleden identificeerde een IDF eenheid een poging om met sluipschutters een aanval uit te voeren in de noordelijke Golan-hoogvlakte,” zei het leger in een verklaring.” De eenheid viel het voertuig aan dat betrokken was bij de voorbereidingen voor de aanval.

De in Groot-Brittannië gevestigde Syrische mensenrechtenorganisatie Syrian Observatory for Human Rights zegt dat het voertuig toebehoorde aan leden van een militie die loyaal is aan de Syrische dictator Bashar al-Assad.

Afgelopen donderdag werd door het Syrische persagentschap SANA bericht dat een Israëlische drone op de Golan-hoogvlakte een raket had afgevuurd en een civiel voertuig had geraakt.

In de lokale media werd de passagier van de auto geïdentificeerd als Imad Tawil. Israëlische rapporten beschrijven hem als de lokale commandant van Hezbollah in de regio. Volgens de rapporten was Tawil betrokken bij het opzetten van een terreurinfrastructuur om aanvallen langs de grens uit te voeren.

Mogelijk was de aanval van vandaag een vergeldingsactie.

Advertentie (4)