Israël neemt strengere maatregelen tegen het Coronavirus

MDA personeel op Ben Gurion vliegveld. Foto MDA

Premier Benjamin Netanyahu heeft aangekondigd dat voortaan elke Israëliër die terugkeert naar Israël vanuit Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Oostenrijk nu verplicht 14 dagen thuis in quarantaine moet gaan.

Deze regel bestond al voor Israëliërs die recent in Italië, China, Hong Kong, Macau, Thailand en Singapore geweest waren.

Tijdens een persconferentie op woensdag hebben de premier en minister van Volksgezondheid Ya’acov Litzman een uitbreiding van de beperkingen in het land aangekondigd. Het doel is om de verspreiding van het potentieel dodelijke nieuwe Coronavirus te helpen stoppen.

Deze nieuwe beperkingen zijn:

  • alle Israëli’s die een internationale conferentie hebben bijgewoond moeten 14 dagen thuis in quarantaine
  • evenementen waaraan meer dan 5.000 mensen deelnemen worden vanaf nu verboden
  • geen handen schudden
  • oproep aan Israëliërs om niet naar het buitenland te reizen indien dit niet strikt noodzakelijk is

“We moeten het zo noemen: het Coronavirus is een wereldpandemie, een van de ergste van deze eeuw,” zei de premier.

De persconferentie vond plaats nadat woensdag is besloten om 1.150 middelbare scholieren thuis in quarantaine te plaatsen, nadat er een besmetting met het Coronavirus is geconstateerd aan een bezoeker van een voetbalwedstrijd in het Bloomfield Stadium in Tel Aviv.

Advertentie (4)