Israel niet naar ‘meet and greet’ Eurovisiesongfestival in Rotterdam

Eden Alene. Screenshot YouTube

De Israelische delegatie voor het Eurovisiesongfestival heeft besloten niet naar de ‘meet en greet’ te gaan die voor volgende week staat gepland in Rotterdam. Ze volgen hiermee het advies van het Israelische ministerie van Gezondheid aan Israelis om niet onnodig naar het buitenland te vliegen. Inmiddels is de Israelische inzending gekozen die in het Amhaars, Arabisch, Engels en Hebreeuws wordt gezongen.

Het Israelische publiek heeft dinsdagavond het lied ‘Feker Libi’ gekozen als inzending naar het Eurovisiesongfestival in mei in Rotterdam.

Er was een keuze uit vier liedjes maar publiek thuis en juryleden in de studio waren eensgezind.

Alene is van Ethiopische afkomst en dus dat maakte “Feker Libi”, die teksten in het Amhaars heeft, evenals Arabisch, Engels en Hebreeuws in het bijzonder geschikt voor haar. De titel is Amhaars voor “Mijn geliefde” of “De liefde van mijn leven.”

Eden Alene die Israel gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival, is van Ethiopische afkomst en dus maakte dat “Feker Libi”, die teksten in het Amhaars heeft, evenals Arabisch, Engels en Hebreeuws in het bijzonder geschikt voor haar. De titel is Amhaars voor “Mijn geliefde” of “De liefde van mijn leven.”

De publieke omroep KAN heeft daarom besloten dat het niet noodzakelijk is om in Rotterdam aanwezig te zijn.

Mogelijk zullen meer landen het Israelische voorbeeld gaan volgen.

Advertentie (4)