Israëlisch bedrijf wil behandeling ontwikkelen voor COVID-19 slachtoffers

Het Israëlische bedrijf Kamada heeft aangekondigd dat het van plan is antilichamen te ontwikkelen uit bloedplasma tegen het coronavirus. Kamada is gespecialiseerd in de ontwikkeling van op bloedplasma gebaseerde medicijnen tegen infectieziekten.

Volgens Kamada kan de ontwikkeling van producten tegen het coronavirus snel beginnen. De bron van de antilichamen is het bloed van gezonde donoren die zijn hersteld van de ziekte. Dit zal worden gebruikt voor de behandeling van ernstige gevallen.

Kamada zei dat het plan om het product te ontwikkelen en te produceren afhankelijk was van het feit of er voldoende mensen zijn die herstellen van de ziekte en bereid zijn hun bloed te doneren.

Kamada voegde eraan toe dat er geen garantie was dat haar plan voor het ontwikkelen en produceren van het product succesvol zal zijn. Ook weet men niet of het product voor de bestrijding van de ziekte op tijd op de markt kan worden gebracht. Maar het bedrijf heeft besloten in ieder geval een een poging te wagen.

“De huidige wereldwijde crisis als gevolg van de uitbraak van het coronavirus vereist dringende en gerichte inspanningen om de ontwikkeling en productie van mogelijke behandelingen te versnellen. Vooral voor levensbedreigende situaties,” zei Kamada CEO Amir London.

Kamada is van plan om zijn bewezen hyperimmuun IgG-ontwikkelingservaring en eigen technologieplatform te gebruiken om de ontwikkeling van een anti-corona (COVID-19) IgG-product in gang te zetten.”

Kamada heeft al veel ervaring met het ontwikkelen van medicijnen die gebaseerd zijn op bloedplasma, zoals het medicijn voor de behandeling van hondsdolheid wat binnenkort in de VS op de markt zal worden gebracht. Later zal het in andere landen worden verkocht.

Kamada meldde onlangs dat hun medicijn om hondsdolheid te behandelen een marktaandeel heeft van 20% in de VS. Het bedrijf heeft ook een toonaangevend bloedplasmaproduct dat geen verband houdt met infectieziekten. De omzet van beide producten is meer dan $ 100 miljoen per jaar.

Advertentie (4)