Israëlische artsen geven wereldwijd gratis hulp aan Coronavirus patiënten

De Israëlische arts Dr. Ishay Lev leidt een seminar voor medische instructies op afstand, geholpen door de Chinese vertaler Mazal Liu. Foto Innonation

Artsen van de grootste ziekenhuizen van Israël hebben zich aangemeld voor het sociale project Innonation. Dit project is momenteel gericht op het helpen van patiënten die thuis in quarantaine zitten vanwege mogelijke besmetting met het Coronavirus.

Dankzij Innonation kunnen Chinese Coronavirus patiënten de Israëlische eerstelijnsarts Dr. Rachel Libenson Vansh vragen hoe ze een goede gezondheid en hygiëne konden handhaven terwijl ze thuis in quarantaine zijn.

Met behulp van de Zoom-videolink van het Chinese sociale netwerk Weibo beantwoordt Libenson Vansh hun vragen in het Engels, met onmiddellijke automatische vertaling naar het Chinees.

Deze opmerkelijke opstelling is de eerste in een reeks interactieve video-uitzendingen onder leiding van de Israëlische organisatie Innonation die talenten, bedrijven en organisaties over de grenzen verbindt via haar hubs in Israël en China.

Honderd Israëlische artsen hebben zich vrijwillig aangemeld om op afstand met in quarantaine geplaatste COVID-19-patiënten te praten over zorgwekkende onderwerpen – zoals familie en kinderen; dermatologie (inclusief gevoeligheid voor beschermende maskers); eetpatroon; psychologie (evenals omgaan met angsten); zwangerschap; en tekenen van ernstige ziekte die onmiddellijke aandacht vereisen.

פרויקט ייעוץ אונליין – פרטים נוספים בקרוב

הקהילה הרפואית בישראל בשיתוף עם INNONATION מתגייסת לטובת אנשים בסין וברחבי העולם הנמצאים בהסגר בבתיהם עם פרויקט מיוחד מסוגו – שיתוף אונליין של שאלות ומתן מענה על ידי מיטב המומחים בישראל.בקרוב נספק מידע נוסף על פרויקט התרומה הכולל 100 רופאים ישראליים בעלי לב רחב.

Geplaatst door INNONATION op Maandag 24 februari 2020

“De gezondheidssystemen in landen die getroffen zijn door het coronavirus staan ​​onder enorme druk. Ze vinden het moeilijk om te gaan met de medische behoeften van mensen die in quarantaine leven en met de algemene bevolking die bang is om naar klinieken en ziekenhuizen te gaan ”, zegt Amit Gal-Or, die in 2016 mede-oprichter was van zijn vader, Amir en broer, Raz.

“Dit Israëlische vrijwilligersinitiatief zal hen de nodige knowhow verschaffen om de dagelijkse medische problemen aan te pakken die momenteel niet worden aangepakt.”

Het online project richt zich op mensen in China, Japan, Zuid-Korea, Italië, de Verenigde Staten, Israël en alle andere landen waar quarantaines en angsten bestaan ​​om in het openbaar uit te gaan.

De artsen die zich vrijwillig hebben aangemeld voor het videoproject Innonation zijn afkomstig uit enkele van de belangrijkste medische centra van Israël, waaronder Sheba, Tel Aviv, Rambam, Wolfson en Soroka.

In samenwerking met bedrijven die zijn overeengekomen praktische technologie en medische databases te leveren, is Innonation begonnen met het uitzenden van zendstations in alle deelnemende ziekenhuizen.

“De technologie overbrugt de medische kloof in deze landen, terwijl de werving van Israëlische medische instellingen en de indrukwekkende lijst met vrijwilligers van de beste artsen in Israël dit project helpen realiseren en voldoen aan de enorme vraag naar de nodige medische kennis,” zegt Gal-Or.

Amit Gal-Or zei afgelopen donderdag tegen ISRAEL21c dat er drie sessies met Chinese patiënten zijn voltooid en er deze week nog drie zijn gepland met patiënten die via sociale media in andere landen zijn geworven.

“De manier waarop het werkt is dat we eerst een livesessie doen waar mensen zich aanmelden om deel te nemen en hun vragen in te sturen. Dat is beperkt tot ongeveer 100 mensen, zodat we advies en waar nodig hulp kunnen geven ”, zegt Gal-Or.
“Vervolgens bewerken we de video’s en geven we ze vrij voor publicatie over de hele wereld. Het is een mix van het persoonlijke en de noodzakelijke schaal om grote aantallen mensen te helpen. ”

Het videoproject volgt op het eerdere initiatief van Innonation om donoren te werven voor medische apparatuur die hard nodig is in China.

Bestuursleden en partners van Innonation en de Israëlische Kamer van Koophandel in China (IsCham) hebben tot nu toe ongeveer 500.000 stuks beschermingsmiddelen geschonken, waaronder maskers, jassen en handschoenen.

Gal-Or, 23, woont al 12 jaar in China. Hij is momenteel in Tel Aviv waar Innonation een kantoor heeft naast vestigingen in Chinese regio’s zoals Beijing, Hangzhou en Hong Kong.

De Gal-Or-familie is al ongeveer 20 jaar actief op het gebied van technologie, telecommunicatie en onroerend goed op de Chinese markt.

“Wij zijn experts in verbinden en deze kwestie van het Coronavirus trof ons zeer persoonlijk”, zegt hij.

“We wilden een manier vinden om een ​​bijdrage te leveren, afgezien van de donaties van voorraden. De joodse traditie gaat over het delen van kennis. De kwaliteit van expertise en technologie op het medische gebied in Israël is van zeer hoge kwaliteit. We vonden dat kennis delen de beste manier is om bij te dragen. ”

Innonation heeft contact opgenomen met managers van verschillende medische centra waarmee het banden onderhoudt. “De bereidwilligheid van artsen om vrijwilliger te worden en van managers om het project te ondersteunen was hartverwarmend”, zegt Gal-Or.

Innonation heeft ook een bedrijf opgericht om de bouw van nieuwe ziekenhuizen en de overdracht van Israëlische medische technologie te vergemakkelijken.

Maar het videoproject is voorlopig de focus van Gal-Or. Hij erkent dat Innonation niet profiteert van deze activiteiten, afgezien van de positieve publiciteit die het met zich meebrengt.

“Dit gaat over het verbinden van mensen die zich in een crisis bevinden, met de artsen en ziekenhuizen die hen kunnen helpen. We zullen doorgaan tot het virus is verdwenen”