Sheba Medical Center op plek negen van beste ziekenhuizen ter wereld

Luchtfoto van het Shba Medical Center. Foto Sheba

Het Sheba Medical Center van Tel Hashomer is door het toonaangevende Amerikaanse tijdschrift Newsweek uitgeroepen tot het negende beste ziekenhuis ter wereld. Vorig jaar stond het ziekenhuis nog op de 10e plaats.

Het ziekenhuis, gelegen ten oosten van Tel Aviv, is de grootste medische faciliteit van Israël en verzorgt jaarlijks ongeveer 1,6 miljoen mensen. Het ziekenhuis is ook de thuisbasis van meer dan een kwart van al het Israëlische klinische onderzoek.

Tienduizenden medische professionals zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek waarmee de beste ziekenhuizen ter wereld worden gerangschikt. Hierbij wordt ook rekening gehouden met de resultaten van patiëntenonderzoeken en andere medische prestatie-indicatoren.

Andere toonaangevende ziekenhuizen waren onder meer Toronto General Hospital, Charité – Universitätsmedizin Berlin, Johns Hopkins Hospital, University Hospital Zurich en Singapore General Hospital.

“De selectie weerspiegelt weer een jaar van uitstekende en geavanceerde geneeskunde, baanbrekend onderzoek en toonaangevende innovatie”, zegt Sheba Medical Center directeur-generaal prof. Yitshak Kreiss.

“Ik ben blij en trots op elk van onze 9.131 toegewijde en professionele medewerkers. De voortdurende stijging op de ranglijst plaatst ons in lijn met ‘s werelds toonaangevende ziekenhuizen. Zoals in elke situatie, en vooral vandaag wanneer we de nationale inspanningen leiden om het Coronavirus te behandelen, is het een voorrecht om de Israëlische bevolking te voorzien van de beste zorg ter wereld.”

Advertentie (4)