Ministerie van defensie neemt aankoop voor aan het coronavirus gerelateerde artikelen over

Ter illustratie. Foto IDF

Te midden van tekorten aan medische voorraden zal het ministerie van Defensie alle apparatuur kopen die verband houdt met de reactie van het land op de coronavirus pandemie in een poging het proces efficiënter te maken, aldus zei het ministerie van defensie woensdag. Daarnaast zal ook het leger een grote rol gaan spelen, met name op het gebied van logistiek en het Home Front Command waar veel specialisme is op het gebied van rampen.

De beslissing is genomen door het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Volksgezondheid, het Ministerie van Financiën en de Nationale Veiligheidsraad. Het komt door claims van onvoldoende medische apparatuur en beschermingsuitrusting in ziekenhuizen en klinieken.

“Deze beslissing is genomen in het licht van de groeiende behoeften van het gezondheidszorgsysteem en het speciale vermogen van het Ministerie van Defensie om noodaankopen te doen en deze naar de staat Israël te vervoeren”, zei het ministerie in een verklaring.

Als onderdeel van deze overeenkomst tussen instanties zal het ministerie van Volksgezondheid bepalen wat er nodig is en het ministerie van Defensie zal de aankopen doen en de goederen in Israël importeren in een “versneld proces”, zei het.

Om deze inspanningen te bespoedigen, zal een vertegenwoordiger van de inkoopafdeling van het Ministerie van Defensie fulltime gestationeerd zijn bij het Ministerie van Volksgezondheid om de coördinatie tussen de kantoren te coördineren.

Het ministerie van defensie heeft al in verschillende landen inkoopkantoren, waaronder een groot kantoor in New York.

Inmiddels maakt het Israëlische leger zich op om een ​​grotere rol te spelen bij het beheersen van de pandemie in het land.

Het leger stelt nieuwe orders op die het de bevoegdheid zouden geven om op te treden om de crisis een halt toe te roepen en paste zijn “Summer Cage” orders aan die waren voorbereid op de mogelijkheid van een grootschalige aardbeving, meldde Channel 13 dinsdag.

Hierdoor kan de IDF in eerste instantie beginnen met het assisteren van het medische systeem van Israël, mogelijk ziekenhuizen opzetten en patiënten opnemen. Het kan nu ook zijn logistieke capaciteiten, waaronder voertuigen, chauffeurs en andere faciliteiten, ter beschikking stellen van de overheid.

Daarnaast heeft de IDF plannen voorbereid in het geval de situatie mocht verslechteren, waarbij een algehele lockdown wordt afgekondigd met een daarbij behorende avondklok, hoewel de tv zender opmerkte dat een dergelijke mogelijkheid nog “ver weg” was.

In het bericht staat ook dat de IDF gelooft dat de crisis enkele maanden en mogelijk zelfs een jaar zal duren.

Advertentie (4)