Mossad bracht 100.000 testkits naar Israel

Testkit . Screenshot YouTube

Israel heeft de Mossad ingeschakeld om wereldwijd testkits voor het coronavirus op te sporen. Wat er toe heeft geleid dat de woensdagavond een eerste zending van 100.000 testkits naar Israel is gebracht, zo meldt Channel 12.

De opdracht aan de Mossad was, om te helpen bij het lokaliseren en naar Israel overbrengen van ongeveer vier miljoen testkits uit verschillende niet-geïdentificeerde landen.

Directeur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid Moshe Bar Siman-Tov leek het rapport te bevestigen en vertelde de Kan-staatsomroep donderdag dat “we moeten controleren of de testkits die Mossad heeft meegebracht geldig zijn en kunnen worden gebruikt.”

“We gebruiken alle mankracht die we in het land hebben om de pandemie-uitbraak te behandelen”, zei hij, verwijzend naar de inspanningen van meerdere instanties om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het kabinet van de premier bevestigde de operatie ook aan de krant Israel Hayom.

De komende dagen worden er miljoenen testkits naar Israel overgebracht.

Volgens het tv-rapport helpt de Mossad ook het ministerie van Volksgezondheid met het ontwikkelen van computerprogramma’s en smartphone-applicaties om de pandemie het hoofd te bieden.

Woensdagavond had het ministerie van Defensie al aangekondigd dat het, na meldingen van tekorten, alle inspanningen zal overnemen om apparatuur aan te schaffen om het coronavirus te bestrijden.

Het naar Israel overbrengen van de eerste 100.000 van de vele miljoenen testkits, is het eerste voorbeeld van de betrokkenheid van het ministerie van defensie in de strijd tegen het coronavirus.

Advertentie (4)