Steun Magen David Adom

Screenshot YouTube

De medische teams van Magen David Adom (MDA) lopen in Israël voorop in de strijd tegen het SARSCoV2 coronavirus die de dodelijke ziekte COVID-19 veroorzaakt.

Magen David Adom bereidt zich voor op een toekomstig scenario waarin in quarantaine geplaatste patiënten medische zorg nodig hebben die vanwege de overbelasting van de ziekenhuizen en gezondheidscentra niet verleend kan worden. Dit scenario vereist dat MDA patiënten in hun eigen huis behandelt zonder evacuatie naar de eerste hulp.

Het nachtmerriescenario van MDA is er een waarin de teams worden geroepen om assistentie te verlenen aan in quarantaine geplaatste mensen, maar dit niet kunnen geven vanwege een gebrek aan beschermende uitrusting en voorraden.

Om ervoor te zorgen dat de teams van MDA elk huis kunnen bereiken met levensreddende Medic-Kits op aanvraag, vragen wij uw hulp.

Israeli Friends of MDA hebben een crowdfundingcampagne gelanceerd om 3.000 artsen en paramedici uit te rusten met geavanceerde Medic-kits. Deze kits bestaan uit een defibrillator, gasmasker, zuurstoftanks, medicijnen en een beschermende uitrusting tegen besmetting. Zo kan levensreddende kritieke zorg worden verleend zonder de MDA teams in gevaar te brengen.

Elke Medic-Kit kost 4.700 shekel (1.200 euro) en de campagne is bedoeld om in totaal 13 miljoen shekel (3,3 miljoen euro) op te halen. Dit is voldoende om een Medic-Kit te regelen voor alle MDA-teams.

Duizenden artsen en paramedici zijn verspreid over Israël en oproepbaar, maar wachten op deze noodzakelijke uitrusting. 

MDA roept de Israëlische bevolking op deel te nemen aan deze nationale inspanning om de bevolking te beschermen en de Magen David Adom teams te voorzien van de nodige uitrusting.

Steun deze nationale inspanning nu – klik hier