UPDATE coronavirus in Israël ; testcapaciteit neemt toe

MDA medewerker neemt een test op het virus. Foto MDA

Er worden in Israël dagelijks steeds meer mensen op het coronavirus getest. Op maandag werd bekend dat er in 24 uur 3.230 testen plaats hebben gevonden. Hierdoor neemt het aantal bekende coronavirus gevallen sterk toe. Inmiddels zijn er 1.442 personen in Israël besmet met het coronavirus. Dit is een stijging van 371 sinds de dag ervoor.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid zijn van degenen die met het SARS-CoV-2 virus zijn besmet 29 in ernstige toestand en aan de beademingsapparatuur.

Er zijn 40 patiënten die als matig ziek kunnen worden beschouwd en nog eens 1331 met milde symptomen. Tot dusver zijn 41 mensen hersteld van de ziekte die koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaakt.

Er worden 346 patiënten behandeld in ziekenhuizen in het hele land en nog eens 540 worden thuis of in quarantaine hotels behandeld.

Naar verwacht worden er vandaag, dinsdag, nog meer drastische beperkingen aangekondigd. Het effect daarvan zal pas over 10 dagen of meer worden gezien.

Hebreeuwse media meldden dat het openbaar vervoer volledig zal worden stopgezet. Burgers mogen niet verder dan een paar honderd meter van huis mogen gaan, tenzij ze van of naar het werk reizen of essentiële spullen kopen. Daarnaast worden alle winkels gesloten, afgezien van supermarkten en apotheken, en wordt de handhavingsbevoegdheid van de politie opgevoerd.

Eerder had het ministerie van Volksgezondheid het publiek al opgedragen om binnen te blijven. Er mag alleen naar buiten worden gegaan als dat echt nodig is. Bijeenkomsten van meer dan tien mensen zijn verboden. Universiteiten, scholen, kleuterscholen en recreatiesites zijn allemaal gesloten.

Advertentie (4)