Doe thuis mee met live Pilatus lessen vanuit Israël

Yaara tijdens een van haar lessen aan de spelers van het Maccabi Tel Aviv basketbalteam . Foto David Meister

Met al dat thuis zitten en minder bewegen worden er allerlei initiatieven gestart om mensen die door het coronavirus gedwongen thuis zitten, in beweging te krijgen.

Eén van die initiatieven is online Pilatus lessen door één van de bekendste en meest gerespecteerde pilatus leraressen in Israël, Yaara Kantz.

Yaara Kantz, die al jaren haar eigen Pilatus studio runt in Tel Aviv, is in Israël onder andere bekent geworden door haar pilatus lessen aan de spelers van het beroemde basketbal team Maccabi Tel Aviv en andere professionele sportteams en atleten.

Yaara, die op groeide temidden van de glooiende, groene velden van Kibbutz Ruhama, vooral bekend als de eerste moderne nederzetting in de Negev, begon na een geraakt te zijn door een auto bij het oversteken van een straat in Tel Aviv in begin jaren ’90 met Pilatus als onderdeel van haar rehabilitatie.

Yaara’s dansachtergrond gecombineerd met haar klassieke, machinale en frontale benadering van Pilates heeft ertoe geleid dat ze een van de meest gerespecteerde leraren van deze stijl in Israël is geworden. Sommige klanten van Yaara oefenen met haar, sinds ze bijna 20 jaar geleden begon!

Zoals geldt voor veel ondernemers, is de Pilatus studio van Yaara sinds 6 weken gesloten wegens de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus.

Een aantal weken geleden vond Yaara echter de oplossing en begon met lessen via Zoom.

In korte tijd zijn deze online lessen uitgeroeid tot een groot succes, en nemen wekelijks tientallen cursisten uit vele landen gelijktijdig daar aan deel.

U kunt nu ook deelnemen aan deze populaire Pilatus lessen, gewoon vanuit uw eigen huis-slaap-zolderkamer of welke plek dan ook in uw huis, om uw conditie weer op peil te krijgen.

De lessen worden gegeven in het Engels en kosten € 9 per keer.

De eerstkomende lessen, op “mid level” niveau, zijn vrijdag om 17.00 uur en zondag om 9.00 uur. (Nederlandse tijd)

Meedoen is eenvoudig, stuur een e-mail naar yaarakantz@gmail.com vermeldt daarin je telefoonnummer of nog makkelijker, stuur een WhatsApp-bericht naar +972 50 693 8096, waarna je in een WhatsApp-groep wordt geplaatst waar je de deelname-link ontvangt voorafgaand aan elke les.

Die link opent na betaling van de $ 9 via PayPal.

En het mooie is, u werkt niet alleen aan het op peil brengen van uw conditie, u steunt er ook nog een Israëlische ondernemer mee.

Advertentie (4)