Israëlische thermische sensoren kunnen vaststellen of inzittenden van een auto koorts hebben

Het voertuiginspectiesysteem van UVeye. Foto UVeye

Een Israëlische technologie die in eerste instantie was ontwikkeld om bommen en explosieven die aan auto’s vastzitten te detecteren, is aangepast om te helpen vaststellen of bestuurders en passagiers in een voertuig koorts hebben, waardoor gezondheidswerkers een belangrijke waarschuwing krijgen dat iemand in de auto mogelijk ziek is en getest moet worden op COVID-19.

Het in Tel Aviv gevestigde UVeye , het bedrijf achter de binnenlandse beveiligingstechnologie die het vervolgens heeft aangepast voor “slimme” voertuiginspectiesystemen , zegt dat de handsfree, doorrij-controle capaciteiten de hulpdiensten extra ondersteuning bieden.

De inspectiesystemen voor noodvoertuigen zijn uitgerust met thermische sensoren die zowel kritieke voertuigveiligheidsproblemen detecteren als auto-inzittenden met koorts door de voorruit kunnen identificeren.

De technologie zorgt ervoor dat mensen buiten het voertuig ‘niet worden blootgesteld aan personen die mogelijk nog geïnfecteerd zijn met het virus’, zegt Amir Hever, oprichter en CEO van UVeye.

“Onze technologie kan wagenparkbeheerders helpen hun voertuigen in veilige bedrijfsomstandigheden te houden zonder dat er ‘hands on’ testen of inspectie nodig is”, legt Hever uit.

Hever zegt dat voertuiginspectiesystemen die bijvoorbeeld zijn uitgerust met thermische sensoren, kunnen worden geïnstalleerd op doorrij-stroken voor noodgevallen die zijn opgezet bij ziekenhuizen, zorginstellingen en andere gemeenschapslocaties om te testen op potentiële slachtoffers van het coronavirus.

UVeye zegt bereid te zijn op verzoek drive-through-controlepunten op kritieke locaties in de Verenigde Staten uit te rusten, en voegt eraan toe dat het al orders heeft voor de installatie van contactloze inspectiesystemen met thermische sensortechnologie op verschillende locaties in zowel het VK als de VS.

Het bedrijf gebruikt zijn expertise op het gebied van machine learning, kunstmatige intelligentie, algoritmeontwikkeling en cameratechnologie om veiligheids- en kwaliteitsgerelateerde uitdagingen binnen de auto-industrie op te lossen. Het is van mening dat dezelfde technologieën van pas kunnen komen in de Coronavirus-arena.

“De COVID-19-crisis benadrukt hoe belangrijk contactloze en automatische inspectie eigenlijk is en we geloven dat kunstmatige intelligentie een cruciale rol zal spelen bij het vinden van oplossingen tegen het virus”, vertelt Yaron Saghiv, VP Marketing, aan NoCamels. “We hebben onze systemen aangepast om levering, voedsel, medicijnen en noodvoorraden te ondersteunen, terwijl we ook een drive-through-oplossing bieden voor autoreparatiewerkplaatsen die hun mechanica veilig willen houden.”

UVeye zegt dat zijn voertuiginspectietechnologie ook federale, staats- en lokale overheidsfunctionarissen kan helpen die proberen het proces van identificatie van met het COVID-19-virus geïnfecteerde mensen te versnellen.

“Het lijkt erop dat het coronavirus nog een tijdje zal bestaan ​​en we hebben besloten om reparatiewerkplaatsen en autodealers uit te rusten met niet alleen een nauwkeurige en automatische manier om auto’s te inspecteren, maar ook met een veel veiligere manier,” vertelt Hever aan NoCamels. “Als we nadenken over de middellange- en langetermijnscenario’s, kunnen bedrijven in de auto-industrie die onze systemen gebruiken alle metingen uitvoeren om te beoordelen of hun klanten kritieke symptomen vertonen en op die manier hun personeel veilig houden.”

Deze in Israël gemaakte voertuiginspectiesystemen zijn uitgerust met infrarood warmtebeeldtechnologie om lichaamstemperaturen van enkele meters te detecteren.

UVeye, opgericht in 2016, staat wereldwijd bekend om de ontwikkeling van AI-systemen om bedreigingen bij veiligheidscontrolepunten en grensovergangen te identificeren en om voertuigkwaliteitsproblemen op te sporen bij dealers en op assemblagelijnen voor nieuwe auto’s. De ‘deep-learning’ technologie wordt wereldwijd ingezet op honderden streng beveiligde locaties om te helpen bij het opsporen van wapens, explosieven, illegale drugs en andere smokkelwaar.

Advertentie (4)