Jewish Agency organiseert op 29 april een met sterren bezaaide virtuele Yom Ha’atzmaut-viering

The Jewish Agency for Israel en zijn partners een Yom Ha’atzmaut-feest georganiseerd dat ze op 29 april zullen uitzenden op de Engelse Facebook-pagina van The Jewish Agency.

De zes uur durende virtuele viering ter ere van de 72e verjaardag van Israël, wordt naar verwachting het grootste Yom Ha’atzmaut-evenement ter wereld. Het met sterren bezaaide evenement omvat een speciale muzikale productie met de beroemde zanger Matisyahu. Hij zal het online meekijkende publiek vermaken met een speciale uitvoering van zijn iconische hit “One Day”, gezongen in harmonie met Partnership2Gether-gemeenschappen van The Jewish Agency .

De programmering omvat verder een speciaal gecomponeerde vertolking van het Israëlische volkslied, gezongen door de bekende Israëlische zangeres Rita uit Tel Aviv samen met Broadway-ster Cassie Levy uit Toronto, Canada.

De all-star line-up van de Jewish Agency uitzending wordt afgesloten met een twee uur durend feest met een exclusief optreden van Matisyahu en een wereldwijd dansfeest georganiseerd door Galei Tsahal, de Israëlische legerradio en het populairste radiostation van Israël.

“Hoewel dit uitdagende tijden zijn voor mensen over de hele wereld, is Yom Ha’atzmaut nog steeds een feestelijke dag”, zei Isaac Herzog, voorzitter van de Jewish Agency.

” Tijdens de uitzending neemt Herzog, de zoon van de voormalige Israëlische president Chaim Herzog, kijkers mee op een virtuele tour langs geselecteerde locaties in Israël die een nationale en persoonlijke betekenis voor zijn familie vertegenwoordigen, gevolgd door een eerbetoon aan de voormalige premier David Ben-Gurion.

Naast de The Jewish Federations of North America zijn de andere partners die bij de viering zijn betrokken de Ruderman Family Foundation, Hillel International, Etgar, Vibe Israel, Maccabi World Union, Maccabiah, JCC Global en JCCA.

De uitzending van het Joodse Agentschap begint met een aantal uren georganiseerd door het Shlichut Instituut op woensdag 29 april om 11:00 uur EST ( 18.00 uur in Israël/ 17.00 uur in Nederland.

Zie hieronder voor een volledig schema (tijdzones zijn in EST). Bekijk opties voor de viering van 29 april en meer informatie is beschikbaar op de Engelse Facebook-pagina van The Jewish Agency.

Tijden zijn EST tijden in de USA. In Israël telt u er 7 uur bij op, in Nederland telt u er 6 uur bij op.

11:00 uur – Etgar Yirael Quiz

11:30 uur – Indoor Israëlische Onafhankelijkheidsdag BBQ met Israëlische Celebrity Chef Haim Cohen

12:00 uur – Vier de Israëlische VIBE: Cultuur, Mode en Technologie met Vibe Israel Met mode-ontdekkingsreiziger Nona Chalant, hoor van Kabira Rinat Sharabi over Midburn (de Israëlische Burningman) en Efrat Fenigson over Israëlische Coronavirus-innovaties

13:00 uur – Samen winnen: 72 jaar in beweging – Sport, gemeenschap en prestaties, aangeboden door Maccabi World Union, Maccabiah, JCC Global, en JCCA. Met windsurfen Olympische medaillewinnaar Gal Fridman en Noam Gershony, een Paralympische gouden medaillewinnaar 2012 in tennis, naast andere atleten.

14:00 – A Global Celebration with North American Jewish Communities https://www.jewishtogether.org/yom-haatzmaut-program 15:00 – Inclusief optreden door Matisyahu

15: 30-17: 00 uur – Global Dance Party met de legerradio.