Neem een selfie met president Rivlin

President Rivlin. Screenshot YouTube

Met behulp van een nieuwe Israëlische uitvinding komt president Rivlin in de vorm van een hologram bij u thuis en kunt u als een souvenir een selfie met hem maken.

‘Bedankt dat je me hebt uitgenodigd om je veilig te komen bezoeken. Zo begint de video van de president. “Hoe viert u Yom Ha’atzmaut ”, vraagt president Reuven Rivlin de mensen die ervoor kiezen om verbinding te maken met het unieke hologram in hun eigen huis om de 72e Onafhankelijkheidsdag van Israël te vieren.

“Ik herinner me de eerste Yom Haatzmaut, de dag dat de vlag van Israël voor het eerst naar de top van de vlaggenmast werd gehesen. We voelden ons alsof we getuige waren van een wonder en hier zijn we vandaag, 72 jaar later en ik ben samen met jullie. In feite is het echt ontroerend. Yom Atzmaut Sameach, mijn geliefden! “

De president komt bij mensen thuis via een innovatieve Israëlische ontwikkeling die een hologram op mobiele apparaten zet. Aan het einde van zijn bericht kunnen mensen als aandenken een foto maken met de president en deze delen. De mogelijkheid om de president in augmented reality (AR) op mobiele apparaten te zien zonder een app te hoeven downloaden is ontwikkeld door Tetavi en Nimrod Shapiro, die unieke kunstmatige intelligentie, hardware en software gebruiken om hologrammen en 3D-modellen te maken.

Via deze link is op de Hebreeuwse pagina te komen waarna het programma zich in de camera app van de smartphone of laptop opent. Hoewel de camera app geopend wordt, moet er een screenshot worden gemaakt.

AR-ervaring is geoptimaliseerd op de volgende apparaten of vergelijkbaar: iPhone 7 en hoger Samsung S8, A50 en hoger LG G5 en hoger.

Voor Android apparaten wordt Chrome wordt aanbevolen en voor iOS-gebruikers Safari. De kamer moet goed verlicht zijn en een wifi-verbinding wordt aanbevolen.