Premier Netanyahu: ‘ik begrijp de pijn van het niet kunnen bezoeken van een graf’

Premier Netanyahu. Screenshot video

In een tv toespraak heeft premier Benjamin Netanyahu zijn medeleven betuigd aan families die vanwege virus restricties de graven van hun gesneuvelde geliefden op Yom HaZikaron niet kunnen bezoeken.

‘Mijn broers en zussen in de familie van nabestaanden, we hebben verschillende herdenkingsdagen gekend. Dit jaar gedenken we onze zonen en dochters, de glorieuze helden, temidden van de strijd tegen het coronavirus’, zei Netanyahu.

‘We zullen dit doen met vastberadenheid, felheid en nationale eenheid. Deze waarden zijn de erfenis van de gevallenen, de erfenis van onze dierbaren’, zei de premier.

‘Ik weet hoe moeilijk het is, want net als jullie wil ik bij het graf van mijn broer zijn, moge zijn herinnering een zegen zijn’, zei Netanyahu.

‘Ze zouden willen dat we allemaal in gezondheid en veiligheid blijven leven. Dit jaar zullen we ze op veel andere manieren gedenken.

Netanyahu’s broer Yonatan werd gedood tijdens een missie in 1976 om gijzelaars te redden van Palestijnse terroristen die een vliegtuig van Air France hebben gekaapt en naar Entebbe hebben gevlogen.

Advertentie (4)