President Rivlin nodigt u uit voor een wekelijkse virtuele rondleiding door zijn residentie

President Rivlin. Foto GPO

Vier jaar geleden opende Beit HaNasi, de officiële residentie van de president van Israël haar bezoekerscentrum waar jaarlijks tienduizenden mensen op bezoek komen, maar door de uitbraak van het coronavirus zijn de rondleidingen voorlopig opgeschort. Dat is de reden dat president Rivlin nu iedereen uit de gehele wereld wekelijks gaat uitnodigen voor een virtuele rondleiding door zijn residentie.

Elke week wordt een ander deel van de tour geüpload naar de sociale media-accounts van de president, zei de directeur-generaal van Beit HaNasi Harel Tubi , “We hebben de virtuele tour gemaakt voor iedereen die thuis vastzit, maar het is geen vervanging voor het echte werk. Geniet van de virtuele tour, maar vergeet niet: wanneer het weer normaal wordt, kom dan naar de echte tour in Beit HaNasi. ”

Tijdens de eerste aflevering horen de kijkers over de fascinerende geschiedenis hoe Beit HaNasi werd gebouwd en bezoeken ze de Avenue of the Presidents in de tuinen.

In de tweede aflevering zullen we de ceremoniële ruimtes in Beit HaNasi zien, kijken we naar de geschiedenis, de persoonlijke verhalen en zien we de kunst en de archeologie.

De aflevering zal zich richten op de beroemde tuinen van Beit HaNasi, waar de president de jaarlijkse “All Israel from Jerusalem” ceremonie houdt, waar 120 uitmuntende IDF-soldaten worden geëerd op Yom Haatzmaut Israëls onafhankelijkheids-dag.

Het omvat de Avenue of the Leaders, een laan met bomen die door de jaren heen zijn geplant door wereldleiders tijdens hun bezoeken , waaronder ZKH De Prins van Wales, de Amerikaanse presidenten Barack Obama en Donald Trump, en de boom die is geplant ter nagedachtenis aan de overleden vrouw van de president , Nechama Rivlin.

Toen president Rivlin president werd, gaf hij een instructie dat Beit HaNasi de thuisbasis zou zijn van alle Israëliers en dat iedereen die het wilde bezoeken dit zou kunnen doen. Sinds de officiële opening van het bezoekerscentrum in het tweede jaar van zijn presidentschap zijn er zo’n 100.000 bezoekers naar Beit HaNasi gekomen.

Mis deze wekelijke afleveringen dus niet en bekijk ze op:

De eerste aflevering hebben wij hier online gezet:

Advertentie (4)