Mossad: mensen zullen sterven door tekorten, maar niet in Israël

Beademingstoestel. Screenshot YouTube

In totaal werkt de Mossad aan de aanschaf van minimaal 130 miljoen medische objecten om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden

Het hoofd van de technologieafdeling van de Israëlische inlichtingendienst Mossad, vertelt in een uitzending van onderzoeksprogramma Uvda dat landen in een hevige geheime strijd zijn verwikkeld om koste wat kost de hand te leggen op de wereldwijd beperkte voorraad medische apparatuur.

De Mossad heeft de opdracht gekregen om op iedere mogelijke wijze medische voorraden aan te schaffen te midden van wereldwijde tekorten. Tot nu toe zijn 25.000 N95-ademhalingsmaskers, 20.000 virustest kits, 10 miljoen chirurgische maskers en 700 beschermings-overals voor ambulancepersoneel door de Mossad op legale en minder legale wijze naar Israël gehaald.

Daarnaast heeft de Mossad 27 beademingstoestellen naar Israël gebracht. Woensdag worden er nog eens 160 beademingstoestellen verwacht.

‘Ik heb in mijn leven veel operaties begeleid maar ik heb nog nooit zo’n complexe operatie behandeld’, zei de Mossad-officier en hoofd van de technologie afdeling. Hij werd geïdentificeerd door de Hebreeuwse letter ‘ח’ (Ḥēth).

In totaal werkt de Mossad volgens ‘ח’ aan de aanschaf van minimaal 130 miljoen verschillende medische objecten om de uitbraak van het coronavirus te bestrijden. De Mossad koopt gasmaskers, virustest kits, medicijnen, beschermende uitrusting en uiteraard ademhalingsapparatuur. Dit is een van de belangrijkste en meest gewilde handelswaar ter wereld geworden.

“De wereld verkoopt ademhalingsapparatuur via ‘scheuren’ in het systeem. We moeten deze ‘scheuren” vinden”, zei ‘ח’. “We zijn wereldkampioen in geheime operaties en we weten hoe we complexe operaties moeten uitvoeren.

“We gebruiken onze speciale connecties om de race te winnen en te doen wat de hele wereld doet: onze handen leggen op wat door anderen is besteld”.

Het zei dat de Mossad elke dag meer dan 2000 tips ontvangt, sommige vals en sommige echt. Soms trekt de Mossad aan het laatste eind.

“We hadden een land in Europa waar onze vrachtwagens bij de deuren van de fabriek aankwamen, maar een ander Europees land was ons voor en had de waar al ingeladen”, beschreef hij. “We hadden ook een situatie waarin we apparatuur in een vliegtuig hadden geladen, maar die we moesten we weer uitladen omdat het vliegtuig vanwege het embargo geen toestemming kreeg om op te stijgen.

‘Iedereen in de wereld zorgt alleen voor zichzelf. De prijzen zijn vier of vijf keer zo hoog geworden.’

Het zei dat hij er zeker van was dat zijn organisatie het gestelde doel kan halen om 7.000 beademingseenheden te verwerven. “Er zullen geen tekorten zijn van medische uitrusting, persoonlijke bescherming en beademingsapparatuur.”

“In de wereld zullen er veel tekorten zijn, mensen zullen erdoor sterven. Maar niet de mensen in Israël.”

Volgens door “Uvda” aangehaalde hoge functionarissen haalde Israël 1,5 miljoen N95-beschermende maskers binnen voor medisch personeel, 700.000 chirurgische maskers, 2 miljoen beschermende overals en beschermende brillen. Ook worden er 50.000 verschillende soorten medicamenten verwacht om de symptomen van COVID-19 te verlichten en nog eens 180 beademingsapparaten.

LEES OOK:

Israël begint rond 1 juni met het testen van een coronavirus vaccin

Vijf ton ingrediënten voor het geneesmiddel hydroxychloroquine in Israël gearriveerd

IsraAID: Wat doet de Israëlische internationale hulporganisatie tijdens de coronavirus crisis?

Israël zet bestaande en nieuwe geneesmiddelen in om COVID-19 te behandelen

Sociale initiatieven helpen Israëliërs om te gaan met het coronavirus en quarantaine

Israël gaat testen op coronavirus verviervoudigen

Israëlische artsen geven wereldwijd gratis hulp aan Coronavirus patiënten

Nieuw Israëlisch masker beschermt het gezicht tegen coronavirus

Israëlische robot in Azië ingezet om verspreiding Coronavirus te voorkomen

30 Israëlische medische technologie-oplossingen voor bestrijding van het coronavirus

Israël’s militaire inlichtingendienst heeft focus verschoven van Iran naar het coronavirus

Israëlische techbedrijven helpen het coronavirus te bestrijden

Israëlische luchtmacht ontwikkelt alternatief beademingstoestel

IDF heeft een mobiel laboratorium ontwikkeld voor coronavirus tests

IDF elite-eenheid 8200 helpt in de ‘oorlog’ tegen het coronavirus

Israel Aerospace Industries (IAI), het grootste ruimtevaart- en defensiebedrijf van Israël, heeft zich in strijd gemengd tegen het coronavirus.

Vliegtuig met tienduizenden coronavirus tests en beschermende kleding onderweg vanuit Zuid-Korea naar Israel

Thermische camera’s bij Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv

Israelisch startup voorziet artsen middels Kunstmatige Intelligentie (AI) van realtime Covid-19 gegevens

Israël ontwikkelt ontbrekend materiaal voor coronavirus test

Israël bereidt zich voor op het Coronavirus met apps en robots (14 februari)

Advertentie (4)