Thermische camera’s bij Ichilov ziekenhuis in Tel Aviv

MiniPOPcamera . Foto IAI

De komende dagen zal AnyVision Interactive Technologies Ltd., een in Israël gevestigde, op kunstmatige intelligentie gebaseerde startup voor gezichtsherkenning, thermische camera’s inzetten bij het Tel Aviv Sourasky Medical Center (Ichilov-ziekenhuis), vertelde Alex Zilberman, Chief Operating Officer van het bedrijf, aan Calcalist. De camera’s kunnen de lichaamstemperatuur op afstand meten en kunnen bepalen of een hoge temperatuur wordt veroorzaakt door ziekte of door een andere oorzaak zoals lichamelijke activiteit.

“Het systeem zal potentiële coronavirusdragers (Covid-19) kunnen identificeren bij de ingang en voordat ze aankomen op locaties waar ze een groot aantal mensen kunnen infecteren,” zei Zilberman.

Het meten van de lichaamstemperatuur bij de ingang van ziekenhuizen en winkelcentra is sinds de uitbraak van het coronavirus over de hele wereld een routinemaatregel geworden. De huidige tests worden echter handmatig en één voor één uitgevoerd, twee problemen die door het AnyVision-systeem worden aangepakt.

Bovendien meten de veelgebruikte thermometer-pistolen alleen de temperatuur van het gezicht en kunnen ze geen onderscheid maken tussen de verschillende oorzaken die de temperatuur zouden kunnen verhogen. Als dit het geval is, kan een persoon die na een fietstocht op zijn bestemming aankomt, ten onrechte als ziek worden beschouwd.

Het AnyVision-systeem is gebaseerd op MiniPOP-warmtecamera’s die worden geleverd door de Israëlische overheidsbedrijf Israel Aerospace Industries (IAI). De technologie is oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire oorlogsschepen en drones.

Het bijzondere van het systeem is het vermogen om het door het lichaam gecreëerde warmtepatroon te gebruiken om te begrijpen waarom de temperatuur is gestegen, zei Zilberman. “In de toekomst kunnen we dit systeem overal gebruiken waar grote openbare bijeenkomsten zijn, zoals luchthavens, stadions en treinstations, en passief controleren wie koorts heeft”, voegde hij eraan toe.

AnyVision, opgericht in 2015, ontwikkelt software voor realtime gezichts- en objectherkenning bij grote groepen, met behulp van AI en machine learning-algoritmen. De technologie van het bedrijf kan communiceren met beveiligingscamera’s voor beveiliging op luchthavens en stadions, en biedt ook service aan de particuliere sector, inclusief retailers.

Advertentie (4)