IDF heeft een mobiel laboratorium ontwikkeld voor coronavirus tests

IDF mobiel testlab. Foto IDF woordvoerder

Als onderdeel van de inspanningen om de coronavirus tests te stroomlijnen en uit te breiden, heeft de IDF Technology & Logistics Division een mobiel laboratorium gebouwd in een container.

Het mobiele laboratorium zal door Magen David Adom (MDA), Israël’s equivalent van het Rode Kruis, worden gebruikt om tests op het coronavirus uit te voeren om het virus te detecteren. Het mobiele lab biedt plaats aan zes mensen en is voorzien van een luchtdruksysteem dat voorkomt dat het team besmet raakt.

Het lab is ontwikkeld als onderdeel van een samenwerking tussen de technologie-divisie van het Israëlische leger en MDA. Het stelt de zorgorganisatie in staat om overal in het land massa-tests uit te voeren. Het lab zal een veilige, gesloten en beveiligde plek zijn voor de testers – en er kunnen zes mensen tegelijkertijd worden getest.

IDF test lab. Foto IDF woordvoerder

Het personeel dat in het laboratorium werkt, kan zonder beschermende kleding werken, omdat de toevoer van lucht van buitenaf voorkomt, wat niet alleen tijd en geld bespaart, maar ook zorgt voor meer comfort en een snellere werksnelheid. Het gebouwde lab werkt op elektriciteit, beschikt over een generator en is gebouwd in overleg met het MDA.

Advertentie (4)