Israëlisch ziekenhuis test gezichtsmaskers met 3D geprinte beschermingslaag

Het Israëlische Galilee Medical Center is begonnen met het testen van een virus-neutraliserende 3D geprinte beschermingslaag. Deze laag kan op chirurgische maskers worden aangebracht om het medisch personeel tijdens de coronavirus crisis beter te beschermen.

De 3D-geprinte sticker, die de naam ‘Maya’ heeft gekregen, is ontwikkeld door het prestigieuze Technion Institute of Technology in Haifa door een werktuigbouwkundig team onder leiding van prof. Eyal Zussman.

De sticker bevat nano-vezels die nanodeeltjes opvangen, en desinfectiemiddelen waarvan wordt aangenomen dat ze virussen in die nanodeeltjes kunnen doden.

Het team van de Technion universiteit werkte samen met Prof. Samer Srouji, directeur van de afdeling Mond-, Kaak- en Gezichtschirurgie en het Oral Medicine & Dentistry Institute; en in samenwerking met het directoraat van Defence Research and Development (R&D) van het Israëlische Ministerie van Defensie.

Het Israëlische ministerie van Volksgezondheid heeft de eerste goedkeuring gegeven aan het door de overheid beheerde ziekenhuis met 723 bedden, om de unieke sticker te testen.

“Dit is een snelle en beschikbare oplossing die gebruikmaakt van geavanceerde technologieën. We zijn verheugd om in het medisch centrum een ​​pilot test te lanceren om de invloeden van de sticker door de medische staf te testen”, aldus Srouji.

Dr. Masad Barhoum, algemeen directeur van het Galilee Medical Center, zei dat als de Maya-sticker voldoet aan de verwachtingen om zorgverleners te beschermen tegen infectie, het medisch centrum het zal aanbevelen aan andere ziekenhuizen in Israël en in het buitenland.

Adjunct-directeur-generaal Dr. Tsvi Sheleg vertelde tegen ISRAEL21c dat het ziekenhuis ook een speciale transparante PVC-doos heeft ontworpen die anesthesiologen beter beschermt bij het intuberen van COVID-19 patiënten.

“We hebben een prototype en bouwen er honderd. Als het eenmaal in medisch gebruik is, zullen we het aan andere ziekenhuizen adviseren, omdat ik het een cruciale low-tech applicatie vind die artsen kan helpen.”

Advertentie (4)