Israël ontwikkelt ontbrekend materiaal voor coronavirus test

Laboratoriumtest voor het coronavirus. Screenshot YouTube

Volgens een bron van het ministerie van Volksgezondheid hebben Israëlische wetenschappers mogelijk een vervanging ontwikkeld voor een materiaal wat wordt gebruikt voor het uitvoeren van coronavirus tests.

Eerder is gebleken dat het tekort aan dit bestanddeel wat gebruikt wordt om COVID-19-monsters te analyseren, het aantal tests opnieuw heft doen dalen en dit naar verwachting zal blijven doen.

Het Beilinson Hospital Laboratory, dat deel uitmaakt van het Rabin Medical Center in Petah Tikva, heeft verschillende materialen getest in een poging om een vervanging te vinden voor schaarse stof waarvan het wereldwijde tekort alleen maar toeneemt.

Volgens de bron hebben wetenschappers de afgelopen 24 uur een doorbraak bereikt. Wel is verder onderzoek nog nodig.

Het ministerie van Volksgezondheid begon met het onderzoek naar vervanging voor het materiaal, op het moment dat duidelijk werd dat de stof die nu in gebruik is wereldwijd niet meer te koop zou zijn. Hierdoor zou testen op COVID-19 onmogelijk worden.

Het ministerie is begonnen met het importeren van chemicaliën uit het buitenland, oorspronkelijk bedoeld voor ander gebruik, met als doel het ontbrekende bestanddeel te ontwikkelen in Israëlische medische laboratoria.

Het aantal COVID-19-tests is de afgelopen dagen aanzienlijk afgenomen vanwege het gebrek aan het benodigde componenten en zal blijven afnemen zolang er geen vervangende materiaal wordt gevonden.

Advertentie (4)