Zo zal de Dodenherdenking in Israël plaatsvinden

IDF opperbevelhebber Kochavi tijdens de opname van de herdenking. Foto IDF

Israël zal Yom HaZikaron, de jaarlijkse Dodenherdenking dit jaar sober vieren, met gesloten begraafplaatsen en nationale evenementen die zonder publiek worden gehouden.

Vanaf maandag om 16.00 uur zijn de begraafplaatsen tot woensdagavond in het hele land gesloten. Vanaf dinsdagavond 17.00 uur en tot het einde van de Onafhankelijkheidsdag woensdag 20.00 uur geldt een complete lockdown.

Vanaf dinsdag 17.00 uur wordt al het openbaar vervoer stopgezet. Alle supermarkten zijn vanaf dinsdagmiddag tot woensdagavond 20.00 uur gesloten.

De Dodenherdenking begint maandagavond wanneer er in het hele land gedurende één minuut het luchtalarm klinkt, waarna de nationale herdenkingsceremonie zonder publiek wordt gehouden op het plein voor de Klaagmuur in Jeruzalem.

President Reuven Rivlin zal aan het begin van de ceremonie spreken, terwijl het publiek wordt opgeroepen om het volkslied te zingen vanaf hun balkons en ramen.

Incongruity, een herdenkingsceremonie in het Engels, wordt gehouden in het Yad La-Shiryon Museum in Latrun en wordt live uitgezonden op de Masa Israel Journey Facebook-pagina.

De dienst zal de grootste Engelstalige dienst zijn die ooit in Israël is gehouden en zal door duizenden Joodse gemeenschappen over de hele wereld worden bekeken.

President Rivlin, hoofd van de Jewish Agency, Yitzhak Herzog en minister van Diaspora-zaken Tzipi Hotoveli zullen deelnemen aan het evenement.

Tijdens het evenement spreekt ook de vader van sergeant Max Steinberg, een ‘lone soldier die tijdens de Gaza-oorlog van 2014 is omgekomen.

Om 20.30 uur wordt een gezamenlijke Israëlisch-Palestijnse herdenkingsdienst gehouden, georganiseerd door Combatants for Peace en The Parents Circle-Families Forum.

Om 21.00 uur wordt er een herdenkingsdienst gehouden op het plein voor de Knesset in Jeruzalem.

Ook om 21.00 uur zal naar verwachting binnen het parlement een speciale herdenkingsbijeenkomst plaatsvinden, genaamd “Liederen in hun geheugen”. Het wordt georganiseerd door de Knesset, het Ministerie van Defensie en de National Social Security Agency. De herdenkingsdienst wordt zonder publiek opgenomen en op kanaal 11 om 21.00 uur en kanaal 12 om 22.10 uur uitgezonden.

Op dinsdag om 11.00 uur zal in het hele land een luchtalarm sirene van twee minuten te horen zijn, gevolgd door de belangrijkste herdenkingsdienst ter ere van gevallen IDF-soldaten op de Herzlberg (Har Herzl) in de hoofdstad. Van president Rivlin, premier Netanyahu en minister van Defensie Naftali Bennett wordt verwacht dat ze het evenement bijwonen.

De belangrijkste herdenkingsdienst voor de slachtoffers van terreuraanslagen wordt onmiddellijk daarna om 13.00 uur gehouden.

Beide evenementen worden gehouden zonder publiek.

Dinsdag om 19:40 uur wordt de traditionele overgangsceremonie van Yom Hazikaron naar Onafhankelijkheidsdag gehouden op Har Herzl.

Woensdag om 9.40 uur wordt er een ceremoniële fly-over gehouden door de stuntvliegtuigen van de IAF boven de ziekenhuizen van het land om op die manier de Israëlische medische hulpverleners die strijden tegen de COVID-19-epidemie te eren.

De 72e Onafhankelijkheidsdag-festiviteiten eindigen woensdag om 19.30 uur met de uitreiking van de Israel Prize.

Advertentie (4)