Israëlisch bedrijf heeft oplossing om verplegend personeel te beschermen (video)

De NIV Greenhouse-kap. Foto NIV Greenhouse

Tamar Robotics, een Israëlische ontwikkelaar van neurochirurgische robottechnologieoplossingen van de Tamar NIV-groep, heeft in een persbericht aangekondigd dat het een nieuwe beschermende patiënten-kap heeft ontwikkeld en ingezet. De bescherming voorkomt verspreiding van het COVID-19 virus en beschermt ziekenhuismedewerkers.

Het product heet NIV Greenhouse en maakt het gebruik van niet-invasieve ventilatie mogelijk, zoals CPAP- en BiPAP-apparaten bij de behandeling met COVID-19. Deze machines werden voorheen als te riskant beschouwd voor medisch personeel vanwege de mogelijkheid van verspreiding van besmettelijke ziekten door de adem van de patiënt.

Het product is een persoonlijke patiëntenkap die is aangesloten op een standaard cleanroomfilter. Het product is eenvoudig te installeren en te bedienen, zegt het bedrijf.

De NIV Greenhouse combineert luchtfiltratie rond het hoofd van de patiënt op niveaus die tot nu toe alleen beschikbaar waren in cleanrooms van de hightech-industrie, samen met een persoonlijke patiënten-kap die het medisch personeel beschermt.

Het gebruik van het product is in overeenstemming met de regelgeving van het Israëlische ministerie van Volksgezondheid dat ademhalingsondersteuning van COVID-19-patiënten moet worden verleend in een beschermde omgeving om de veiligheid van het medisch personeel te waarborgen.

Volgens Dr. Ori Segol, hoofd van de afdeling coronavirus-centrum van het Carmel Medical Center in Haifa, is de inzet van Tamar’s NIV Greenhouse-kap een veelbelovend hulpmiddel bij het beschermen van medische teams en patiënten,

NIV Greenhouse draagt ​​bij aan de behandeling van COVID -19 patiënten aan de frontlinie, zegt Tamar Robotics. De eerste units zijn al geïnstalleerd en worden gebruikt in het Carmel Medical Center en het Ein Kerem-ziekenhuis in het Hadassah Medical Center in Jeruzalem.

Ziekenhuizen in Israël en in andere landen hebben interesse getoond in het product voor hun COVID-19-afdelingen, zegt het bedrijf.

“Ons systeem, het eerste in zijn soort, maakt een niet-invasieve beademingsbehandeling voor COVID-19-patiënten op een veilige manier mogelijk voor zowel de patiënt als het medisch personeel”, zegt Hadas Ziso, CTO en mede-oprichter van Tamar NIV. “Het unieke ontwerp van onze NIV Greenhouse-kap stelt patiënten in staat om het medische team te zien en te spreken, terwijl tegelijkertijd de ademhalingsprestaties worden verbeterd.”

Tamar NIV maakt deel uit van de Tamar-bedrijvengroep, waaronder Tamar Robotics, een bedrijf dat een geavanceerd robotsysteem ontwikkelt om zeer nauwkeurige, minimaal invasieve hersenchirurgie aan te bieden.

De snelle ontwikkeling en eerste installatie van de NIV-kas was het resultaat van de oproep tot actie van de Tamar R & D- en engineeringteams met de aanmoediging van Tamar’s investeerders Professor Moshe Shoham, Mivtach Shamir en het Technion-Israel Institute of Technology.

Advertentie (4)