Ex-premier Ehud Olmert vergelijkt Netanyahu met ‘Godfather van een maffia organisatie

Ehud Olmert - Voormalig premier van Israel
Ex-premier Ehud Olmert. Screenshot YouTube

Ex-premier Ehud Olmert die in 2009 mede op aandrang van toen oppositieleider Benjamin Netanyahu aftrad als minister-president en voor fraude werd veroordeeld tot 27 maanden waarvan hij er 16 in de gevangenis doorbracht, vergelijkt Netanyahu met de ‘Godfather’van een maffia organisatie, zo melden alle Israëlische kranten.

In een interview met de legerradio zei Olmert dat hij ” een expert is in de ” Onderzeeboten affaire ” omdat hij de enige andere premier naast Netanyahu is die onderzeeërs uit Duitsland heeft aangekocht. Hij zei dat op basis van wat al bekend is en niet van wat nog niet bekend is, het al duidelijk is dat Netanyahu hier “een ernstige fraude ” heeft gepleegd.

Verder zei Olmert dat Netanyahu een crimineel is, een leugenaar en een bedrieger die misdaden heeft gepleegd’, ik zie hem wel meer dan een paar jaar de gevangenis ingaan.’

“Ik zag de toespraak van Netanyahu voor de hoorzitting begon en ik had het gevoel dat het een scène was uit de film” The Godfather “van Francis Ford Coppola,” zei Olmert in een interview met Ynet. ‘Het hoofd van een misdaadorganisatie omringd door mensen die bevelen uitvoeren.’

Wat er zondag is gebeurd, was een rel die werd gepleegd door criminelen, geleid door de Israëlische premier’, zei Olmert tegen Ynet. ‘Naar mijn mening kan een sterk persoon rustig praten. Hoe schuldiger men zich voelt, des te bedreigender klinkt hij en des te luider spreekt hij.’

Ook was Olmert van mening dat Netanyahu, zijn vrouw Sara en zoon Yair in therapie moeten gaan.

Het mag duidelijk zijn dat het ‘gooien met modder seizoen’ in Israël is geopend.