Het is nu bekend geworden wat de Mossad allemaal heeft gekocht in strijd tegen het virus

Mossad chef Yossi Cohen tijdens de ceremonie. Foto GPO

Ga er maar eens goed voor zitten want de Mossad heeft onthuld wat ze allemaal wisten aan te kopen in de strijd tegen het coronavirus. Dat zijn zulke hoeveelheden dat het nu duidelijk is waarom El Al zijn Dreamliner passagiersvliegtuigen heeft ingezet om die vrachten naar Israël te brengen.

Tijdens een kleine ceremonie bij het ministerie van Volksgezondheid heeft Mossad-chef Yossi Cohen, die toezicht hield op de operatie, het gezag over het coronavirus-controlecentrum officieel overdragen aan het ministerie.

Door de enorme vraag naar medische apparatuur en beschermende kleding die uitbrak door de COVID-19 pandemie, werd de Mossad ingezet om Israëls snel slinkende voorraden aan te vullen. Cohen gebruikte hiervoor zijn persoonlijke connecties met verschillende landen over de wereld, waaronder landen die geen diplomatieke banden met Israël hebben. Volgens berichten in de media kwam een ​​deel van de apparatuur uit niet nader genoemde landen in de Perzische Golf.

Volgens het rapport heeft de Mossad sinds het begin van de uitbraak 2,5 miljoen veiligheidsbrillen weten aan te kopen, waarvan nog 5,5 miljoen de komende weken worden verwacht; ongeveer 80 miljoen chirurgische gezichtsmaskers, ook daar worden de komende weken nog 142 miljoen van verwacht; 1,3 miljoen gezichtsmaskers van het type N-95, met nog 14 miljoen in de planning; 180 miljoen elastische handschoenen; meer dan 30 ton ontsmettingsmiddelen en minstens 1.300 beademingsapparaten, met nog eens 4.700 die tussen juni en oktober zullen arriveren.

Daarnaast zullen er begin juli 3.500 in Israël gemaakte beademingsapparaten worden geleverd aan het Ministerie van Volksgezondheid.

In totaal zullen Israëlische ziekenhuizen tegen oktober over ongeveer 10.000 beademingsapparaten beschikken.

In het rapport staat verder dat er vier miljoen beschermende vesten en meer dan twee miljoen coronavirus-testkits zijn aangekocht, waarvan de meeste afkomstig zijn uit China en Zuid-Korea.

Ook wijst het rapport op de levering van 47 verschillende soorten medicijnen, waaronder verdovingsmiddelen en insuline.

Bekijk hier alle coronavirus artikelen op joods.nl