Het Syrische 1ste leger korps wordt door Hezbollah getraind voor oorlog tegen Israël

Het 1e Korps van het Syrische Arabische leger wordt door Hezbollah voorbereidt op een toekomstige oorlog tegen Israël.

Nu het Syrisch Arabische Leger (SAA) is teruggekeerd in het zuiden van het land, is de wederopbouw van het Syrische leger, die in de loop van de burgeroorlog werd gedecimeerd, door de invloed van de Libanese Hezbollah dramatisch toegenomen. Dit schrijft de Jerusalem Post.

Volgens het Israëlische leger helpt de SAA Hezbollah om een permanente militaire aanwezigheid op de Golanhoogten tot stand te brengen. Het gebruik van het 1e korps zal Hezbollah niet alleen betere mobiliteit en vuurkracht geven, maar ook extra mankracht.

Hezbollah strijders in de Syrische Golan. Screenshot YouTube

Hezbollah en de SAA vergaren informatie met behulp van tientallen observatieposten langs de Syrische kant van de Golanhoogten. Hoewel er in elke post Syrische soldaten zijn gestationeerd, worden de bevelen gegeven door Hezbollah.

Israël gelooft niet dat Hezbollah van plan is in de nabije toekomst een oorlog uit te lokken. Toch is de IDF bezorgd dat een crisis in Iran, bijvoorbeeld bij een confrontatie tussen Iran en de Verenigde Staten, zal leiden tot een besluit van Hezbollah om Israël aanvallen.

Het Israëlische leger is zich er ook van bewust dat de Israëlische acties tegen Iran in Syrië, Hezbollah ertoe kan aanzetten een aanval op Israël uit te voeren.

Als er in het noorden een oorlog uitbreekt, verwacht de IDF dat deze niet tot één front zal worden beperkt. Een conflict zal zich zal afspelen langs de hele noordgrens met zowel Libanon als Syrië.

Als zodanig heeft de IDF haar waakzaamheid in het noorden verhoogd om voorbereid te zijn op elke verslechtering van de huidige situatie die uiteindelijk tot oorlog kan leiden.

Advertentie (4)