Israëlische politie kwaad op Netanyahu; ‘geen reden ons aan te vallen, mogelijk nieuw onderzoek’

Premier Netanyahu tijdens zijn verklaring. Screenshot tv

De Israëlische politie is op zijn zachts gezegd niet blij met de beschuldigingen van Netanyahu afgelopen zondag waarin de premier beweerde dat de politie corruptiezaken verzint waardoor hij voor de rechter staat.

Een hoge politieofficier, die zijn verhaal anoniem op de Israëlische nieuwszender Channel 12 nieuws deed, zei dat er mogelijk een ander onderzoek naar Netanyahu zal worden geopend met betrekking tot de aankoop van aandelen die verband houdt met een groot corruptieschandaal.

Netanyahu legde, voor hij naar de rechtszaal ging een verklaring af aan de media waarin hij de politie, openbare aanklagers en de media de schuld gaf dat hij voor de rechter moet staan en beweerde dat het een “poging tot politieke staatsgreep” was. Hij beschreef de zaken tegen hem als “verzonnen” en verklaarde dat al zijn rechtse aanhangers samen met hem terecht stonden.

De hoge officier noemde de opmerkingen van Netanyahu ongegrond en zei ‘dat het meer over Netanyahu zegt dan over de onderzoekers en aanklagers’.

‘Er is nog nooit een premier geweest die zoveel probeerde anderen de schuld te geven en het rechtshandhavingssysteem zo overduidelijk te schaden’, zei de officier.

“Wij hebben alle pogingen om ons onder druk te zetten in de zaken van de premier genegeerd en zullen ook zo blijven handelen als de procureur-generaal besluit tot aanvullend onderzoek in zijn aandelenzaak”, zei de officier, verwijzend naar zakelijke transacties van Netanyahu die het Openbaar Ministerie naar verluidt overwoog te onderzoeken.

Advertentie (4)