Jeruzalem ontwikkelt zich snel tot een stad voor baanbrekende innovatie

Ter illustratie

De Israëlische ngo Start-Up Nation Central (SNC) heeft bemoedigende gegevens vrijgegeven over het technologische ecosysteem van de stad.

Op dit moment telt Jeruzalem 405 actieve bedrijven, een stijging van 102 procent ten opzichte van 2012, aldus het rapport. In 2019 werd 233,5 miljoen dollar geïnvesteerd in Jeruzalem gevestigde bedrijven, een stijging van 21 procent ten opzichte van het jaar ervoor. 22 startups in Jeruzalem zijn verkocht ter waarde van $ 1,6 miljard dollar volgens de Finder van Start-Up Nation Central, een online tracking-platform voor startups.

“De technische sector in Jeruzalem is de afgelopen acht jaar niet alleen dramatisch gegroeid, maar kan ook dienen als model voor een opkomende wereldwijde technologiehub”, aldus Wendy Singer, uitvoerend directeur van Start-Up Nation Central, in een verklaring.

Bedrijven in de life sciences sector en de kunstmatige intelligentie sector zijn volgens Start-Up Nation Central de meest prominente gebieden in Jeruzalem.

Kunstmatige intelligentie is de afgelopen vijf jaar met 166 procent gegroeid. Het aantal startups dat AI-technologieën ontwikkelt, is gestegen van 30 naar 80, aldus de SNC-verklaring. Het aantal bedrijven dat kunstmatige intelligentie-technologieën ontwikkelt, is gegroeid van 30 naar 80, een stijging van 166%.

Er zijn 130 biowetenschappenbedrijven in Jeruzalem, waaronder 44 bedrijven in de digitale gezondheidszorg, 41 bedrijven in medische apparatuur en 48 in de farmaceutische sector. Veel van deze bedrijven helpen de COVID-19-pandemie te bestrijden.

“Tijdens Covid-19 zorgde de enorme hoeveelheid coronavirus oplossingen die uit Jeruzalem kwamen voor een verdere versterking van de wereldwijde status van de biotechsector van de stad”, voegt Singer toe. “Als je de kracht van het levenswetenschappelijke ecosysteem van de stad combineert met het meedogenloze probleemoplossende gen van Israël, is het niet moeilijk je voor te stellen dat hier geboren technologieën elders worden opgepikt.”

Start-up Nation Central zegt dat er verschillende factoren zijn die bijdragen aan de cultuur van innovatie en succes in Jeruzalem. De diverse bevolking van de stad – seculier en religieus, joden en niet-joden, mannen en vrouwen, in Israël geborenen en nieuwe immigranten.

Voortbouwend op de diverse demografische samenstelling van de stad is er een beweging geweest om de Israëlisch-Arabische en ultraorthodoxe gemeenschappen op te leiden en te integreren in de technische sector, waardoor een innovatief model werd gecreëerd dat wordt bestudeerd door stichtingen en regeringen in andere landen.

Advertentie (4)