Na de extreme hitte van afgelopen week zijn de temperaturen in Israël ongebruikelijk laag

Regen en wind in Safed. Foto gemeente Safed

Na de extreme hitte van de afgelopen week waarbij temperaturen werden gemeten van 43°C aan de kust tot 48°C in Tiberias en aan de Dode Zee, wat nog niet eerder in mei is waargenomen, is het sinds gisteren ongebruikelijk koud in Israël.

Het meteorologische bedrijf Meteo-Tech zei dat gisteren lokale neerslag was gemeld in het noorden en midden van Israël, vergezeld van harde wind. De temperaturen zijn ongebruikelijk te laag en ook vandaag zullen deze te laag zijn voor de tijd van het jaar.

Ook werden er overstromingen gemeld in de Jordaanvallei en de woestijn van Judea.

De Israël Park Authority heeft een aantal parken en natuurgebieden voor het publiek gesloten in verband met het slechte weer.

In de noordelijke stad Haifa zijn de temperaturen gedaald naar 19°C . In Tel Aviv is het weer vergelijkbaar met een temperatuur die schommelt tussen 21°C en 24°C. In Jeruzalem is het weer koeler met temperaturen overdag van rond de 19°C Celsius en ‘s nachts tot 13°C.

In de zuidelijke stad Be’er Sheva variëren de temperaturen de hele dag van 24°C graden tot 18 °C ‘s nachts. In Eilat, de meest zuidelijke stad van Israël, blijft het weer overdag warm met 31°C en ‘s nachts met 21°C . Normaal liggen in deze tijd van het jaar de temperaturen minimaal op 28°C.

Pas vanaf dinsdag zullen de temperaturen weer gaan stijgen en aan het eind van de week rond de 30°C uitkomen.

Advertentie (4)