Tel Aviv maakt van 11 straten voetgangersgebied

Sheunkin street. Foto Google streetview

In de komende weken zal de gemeente Tel Aviv-Jaffa populaire straten ombouwen tot voetgangerszones die afgesloten zullen zijn voor auto’s en andere voertuigen. Het nieuwe beleid is aangekondigd in een persbericht van de gemeente Tel Aviv-Jaffa.

De gemeente had al eerder plannen voor een wijziging in stadsplanning. Aanleiding om de plannen nu concreet te maken en gelijk in te voeren is de coronavirus crisis.

De gemeente Tel Aviv-Jaffa wil zo ook de lokale handel stimuleren. Dit zal een gevolg zijn van voetgangersvriendelijker straten. Dit maakt bijvoorbeeld ook de weg vrij om terrassen verder uit te breiden in overleg met de gemeente.

De gemeente zullen stoelen en straatmeubilair gaan plaatsen in enkele van de nieuwe autovrije straten, die zullen aansluiten op de bestaande autovrije zones in de gemeente, zoals de Sheinkin Straat en Levinsky Street, die op vrijdag voor langere tijd worden afgesloten voor voertuigen. Deze straten worden binnenkort geheel beperkt tot voetgangers en fietsers.

Voor sommige straten zal het nieuwe beleid alleen ‘s avonds en ‘s nachts gelden, anderen worden geheel of gedeeltelijk permanent omgezet in voetgangersgebieden.

“In het afgelopen jaar hebben we Levinsky straat omgebouwd tot een voetgangersgebied en hebben we Sheinkin straat op vrijdag afgesloten voor verkeer, en inwoners van Tel Aviv hebben met hun voeten gestemd – in beide betekenissen van de zin”, aldus de woordvoerder van de gemeente.

Omwonenden en ondernemers zullen door de gemeente worden ingelicht voordat bepaalde straten voor het verkeer zullen worden afgesloten.

Advertentie (4)